Троє у погоні за Ковелем: анонс волинського футзального уік-енду

31 Січня 2018, 10:31
«Волиньагротех» та «Камаз-Агро» - команди, які ще можуть наздогнати «Ковель-Волинь» у турнірній таблиці Суперліги 3260 Джерело: АМФВ
«Волиньагротех» та «Камаз-Агро» - команди, які ще можуть наздогнати «Ковель-Волинь» у турнірній таблиці Суперліги

Чемпіонат області підходить до вирішальної фази регулярного етапу, ветерани «долають екватор», а в дитячих змаганнях категорії уже поділяться на учасників двох різних турнірів.

Не встигаючи милуватися переможною ходою «Ковеля-Волині» в обласному футзалу, в останньому турі любителі цього виду спорту ще раз пересвідчилися, що на даний момент в плані зіграності, підготовки та стабільності рівних «червоним» серед учасників Суперліги немає. Утім, луцький «Волиньагротех» не з тих колективів, які визнають чийсь авторитет. І вже цього тижня лучани готові будуть це довести. Перемога у протистоянні також дасть можливість команді Анатолія Бартощука зменшити відстань від лідерів до двох очок.

Читайте також: «Не хорівський день»: огляд футзального уік-енду в Луцьку

Перемоги «агротехівців» та відновлення інтриги у регулярному чемпіонаті Суперліги з нетерпінням чекають й ті колективи, які розділяють з лучанами другий щабель таблиці. «Надія» буде грати з «молодшими братами» з МФК «Хорів», та на братський прийом від суперників чинні чемпіони області навряд чи розраховуватимуть: «синьо-чорні» після чотирьох турів опустилися на передостанню сходинку Суперліги і понад усе волітимуть виправити таке становище. «Камаз-Агро», який вклинився у боротьбу за найвищі місця таблиці, проведе цікавий поєдинок проти не менш амбітного луцького «Бренда», який у «турнірці» відстає всього на один пункт. А «Торпедо» спробує таки взяти перші очки у чемпіонаті, граючи проти «ЛСТМ».

Читайте також: «Тайм-аут на районі»: як волинський спорт «відходив» від свят

У Вищій лізі «стовідсоткових» команди одразу дві, однак легкого життя у звітному турі їм обіцяти не можна. «Динамо» гратиме проти незручної млинівської «Вілії», а «Агропродукт» у битві команд з найменш чисельними заявками протистоятиме «Екоресурсам». Долею випадку двома найгіршими командами таблиці після чотирьох турів першості лишилися луцький «Мідас» та горохівський «Кураж». Цієї суботи вони битимуться за кращі перспективи в очному протистоянні.

У Першій лізі сформувалась тісна перша четвірка команд, а її учасниці цього туру гратимуть між собою. Протистояння «Агромата» та «Ласки» закриватиме тур найбільш пізнім матчем, а «Neris-Авангард» спробує нанести першу поразку «ТТІ Шахтарю». До слова, цього сезону лучанам це уже вдавалося у видовищному поєдинку Кубка АМФВ (7:6), однак по грі «зелено-чорні» тоді навряд чи заслуговували на поразку. Чотири очки в останніх двох турах луцька «Вікторія» спробує закріпити у матчі з «Юністю», а «Фіміам» після несподіваної нічиєї позаминулого тижня зустрінеться з «Оликою».

Після нічиєї з «Фіміамом» гравці «Ласки» зустрінуться з лідером Першої ліги - «Агроматом»
Після нічиєї з «Фіміамом» гравці «Ласки» зустрінуться з лідером Першої ліги - «Агроматом»

 

Непрості випробування чекають цієї неділі на лідерів Другої ліги. «Стелла» у матчі з «Топільним» намагатиметься повторити успіх у Кубку АМФВ (там лучани здобули вольову перемогу – 3:2), а «Олімпія» зустрінеться з однією з най видовищніших команд сезону – «Мар’янівкою». Невдачею кожного з лідерів готовий скористатися «Сахарадо», однак після минулого туру їх суперників з «Олімпу» прохідними аж ніяк не назвати. У битві «заводських» колективів змагатимуться «Модерн-Експо» та «Теремно хліб».

У матчі-відкритті майбутнього футзального уік-енду гравці «Рятівника» спробують фактично забезпечити собі перемогу у Регулярному чемпіонаті Третьої ліги. У випадку успіху в матчі з найближчими переслідувачами з «Респекту» відібрати у рятувальників підсумкове перше місце у дивізіоні буде майже нереально. Утім, не одними лідерами: між собою також гратимуть перші з команд «основного пелотону» серединки таблиці – «Бережанка» та «Акцент». Підтягнутися до лідерів можуть також «Приват» у разі перемоги над «Joma-Луцьк», а також «Радивилівмолоко» - у випадку «вікторії» у поєдинку проти «KroshuStarsLutsk».

У неділю вранці чергові кроки до перемоги у першості Четвертої ліги робитимуть «Ласка-2» та «Волинь-АТО», які гратимуть проти «Горохова-Юніора» та «Луцьктепла» відповідно. «ПІК-БУД», який продовжує погоню за дуетом лідерів, зустрінеться з прилуцьким «Шігірюмом», а найкращого у битві аутсайдерів ліги визначатимуть «West Side» та «Атлетік». Лідери П’ятої ліги з «Духча» намагатимуться здобути чергову перемогу в чемпіонаті над «Острожцем», а їх найближчі переслідувачі з «Горохова» та «Торчина» «схрестять шаблі» у очному протистоянні. «Колос-2» зустрінеться з «Tatrafan», а «Волинь U-16» та «Юність» з Переспи спробують здобути першу перемогу в чемпіонаті (щоправда, вийде це максимум в одного з цих колективів).

У першості ветеранів цього тижня відпочиватиме «Володимирівка». А «Комфорт-Сервіс» разом із Сергієм Піддубним повертається до гри та ще й гратиме проти ще одного лідера чемпіонату – «КС-Ветерана». У випадку перемоги рівненські гості волинських змагань можуть одним махом піднятися на одноосібну першу сходинку таблиці. Щоправда, для цього ще потрібно, аби гравці «Зимного» не впоралися з аутсайдерами змагань з «Ярду». «Метеор-Ветеран» має усі шанси повернутися на переможний шлях у поєдинку з «Дже-Ростом».

«Комфорт-Сервіс» та Сергій Піддубний після трьох тижнів відпочинку повертаються до гри
«Комфорт-Сервіс» та Сергій Піддубний після трьох тижнів відпочинку повертаються до гри

Не менш цікава інтрига у дитячих змаганнях. Так, Кубок Волині U-7 прогнозовано розпочався з переможної ходи «Олімпії» та «Мідас-Юніора». Цього туру колективи Дмитра Медунецького та Юрія Павельчука готові ще раз підкреслити статус фаворитів у коловому турнірі через поєдинки проти «Лаккі Тім» та «Адреналіна-11». Кубковий фронт у змаганнях дітей віком до 9 років розпочався лише минулого тижня. Якраз там «Олімпія» та «Мідас-Юніор» під керівництвом тих самих молодих тренерів програли перші матчі у серії пенальті та за регламентом змагань віддали суперникам з ДЮСШ №2 та «Адреналіна-09» по два очки. Тепер, помінявшись суперниками, вони спробують виправити своє турнірне становище.

Дві перемоги минулого тижня повернули команду Маневицької ДЮСШ на першу сходинку турнірної таблиці чемпіонату Волині в категорії U-11. Утім, така бажана зустріч єдиної команди зі стовідсотковим показником проти головних конкурентів з «Волині-08» цього тижня не відбудеться. Натомість, «Адреналін-08» під керівництвом Романа Філя спробує забезпечити собі як мінімум третю сходинку в таблиці – для з «Олімпією» вистачить і нічиєї. У категорії U-13 лідирують дві команди Михайла Мельника з ДЮСШ №2, старша з яких має усі шанси забезпечити собі чемпіонство у поєдинку проти дівчат з Маневицької ДЮСШ (до слова, у цьому матчі луцьким юнакам вистачить і нічиєї).

Чим ближчою є завершальна фаза волинських футзальних змагань, тим більшою буде напруга та гарячішою – боротьба у протистояннях усіх ліг чемпіонату Волині, а також ветеранських та дитячих баталій. Тож любителі футзалу із самого початку цього тижня просто повинні відзначити у блокноті на вихідні похід на «Арену Спорт» – там буде по-справжньому цікаво. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром