Мешканці мають право вимагати одне машино-місце на одну квартиру

12 Лютого 2016, 13:33
2310

Головний художник міста розповів, що контроль за кількістю паркувальних місць біля багатоповерхівок – на совісті забудовників і проектувальників.

У коментарі Район.Луцьк заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв зауважив, що у 2011 році у Державні будівельні норми України 360-92 «Планування та забудова міських і сільських поселень» були внесені зміни. Згідно з ними кількість паркувальних місць у спальному районі залежить від його розташування.

Відповідно до цього, на однокімнатну квартиру передбачають одне машино-місце. Аналогічний розрахунок передбачили і для дво- та більшекімнатних квартир, якщо будинок стоїть в центрі міста. Якщо квартира має більше однієї кімнати і знаходиться у серединній зоні міста, цифра складає 0,8, на периферії – 0,5.

За словами Ярослава Матвіїва, немає окремого органу, який контролював би саме кількість паркувальних місць при побудові нових житлових об’єктів. Тому усе на совісті проектувальників та замовників.

«Перевіряють хіба тоді, коли категорія складності об’єкта більша трьох (багатоповерхові будинки, які мають більше 10 поверхів, готелі, архітектурні житлові комплекси зі складною об'ємно-просторовою структурою та приміщеннями громадського призначення – ред.). Якщо це багатоквартирні будинки до 10 поверхів чи офісні приміщення, перевірка не передбачена», – розповідає Ярослав Матвіїв.

Читайте більше у матеріалі Купив автомобіль – паркуй у квартирі? або Чи врятується Луцьк від автомобільного «армагедону»

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром