Як лікарка-переселенка працює та волонтерить у Луцькому районі

29 Жовтня 2022, 13:29
Лікарка Ксенія Волкова 1717
Лікарка Ксенія Волкова

Лікарка Ксенія Волкова пів року тому приїхала до Луцька із Запорізької області.

Вона півтора місяця разом з родиною жила в окупації, потім змогли виїхати. Зараз працює за спеціальністю в Піддубцівській амбулаторії. Як облаштувалась на новому місці жінка розповіла Суспільному.

У Піддубцівській амбулаторії Ксенія працює понад. Для того, щоб дітям, які приходять на прийом, було не страшно, свій кабінет лікарка власноруч прикрасила барвистими візерунками. Каже, що сама має інвалідність та пам'ятає з дитинства сірий кахель лікарень та похмурість, яку він навіював.

«Вирішила, що треба покращувати кабінет. Бо ми пів життя проводимо на роботі», – розповідає лікарка.

Поруч з лікаркою працює медсестра Валентина Оліянчук. Вона розповіла, що до того, як до них прийшла Ксенія Волкова, педіатра в амбулаторії не було.

Оксана із села Новокотів вперше стала мамою місяць тому. Жінка каже, як почула, що в амбулаторії з'явився педіатр дуже зраділа та одразу приїхала на прийом.

«В нас перша дитинка, тому в нас багато питань. На всі питання ми почули відповіді», – говорить жінка.

Керівниця Піддубцівської амбулаторії Тетяна Чемна зазначила, що нині в медзакладі обслуговується близько 700 людей, є й люди з навколишніх сіл, до яких потрібно виїздити на прийом і Ксенія Волкова це робить.

Окрім основної роботи, лікарка займається волонтерством: проводить реабілітацію для мам дітей з інвалідністю та безплатно робить масажі для бійців і їхніх родин.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром