У ВНУ відбулася зустріч із польським журналістом Матеушем Лаховським

27 Жовтня 2022, 16:26
Матеуш Лаховський 1702
Матеуш Лаховський

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулася зустріч із польським журналістом Матеушем Лаховським. Із початком повномасштабного вторгнення Матеуш перебуває в Україні на передовій.

На зустріч були запрошені студенти-журналісти, а також всі охочі. Тут побувала журналістка Район.Луцьк.

З 24 лютого він перебуває в Україні, на передовій, аби фіксувати і свідчити. Ексгумація в Бучі, Ізюмі, наступ ЗСУ на Харківщині — це він бачив своїми очима і багато розповідав і розповідає про це своїм співгромадянам у польських ЗМІ. 

Впродовж зустрічі Матеуш продемонстрував уривок зі свого фільму. Кадри якого були відзняті в Україні під час повномасштабного вторгнення. Він був першим польським журналістом, який відвідав Бучу. 

«Січень буде важким», — попередив Матеуш Лаховський.

Також Матеуш зазначив, що телебачення мусить повідомляти правдиву інформацію з фронту, навіть якщо новини зовсім не втішні, люди повинні знати всю правду. Це потрібно для того, щоб світ знав, що Україні важко, і надали більше необхідної допомоги.

«Ми журналісти воюємо не за Польщу, не за Україну, а за правду», — наголосив Матеуш Лаховський.

Журналіст зізнався, що сам часто плаче, коли перебуває на передовій. Поділився багатьма історіями з фронту, з Ізюму, з Бучі. Планує випустити книгу та фільм.

 

Ніна КОЛЯДА

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024