Потрібні всі – від водіїв до кухарів: як проходить мобілізація на Волині

26 Жовтня 2022, 10:00
Потрібні всі – від водіїв до кухарів: як проходить мобілізація на Волині 9487
Потрібні всі – від водіїв до кухарів: як проходить мобілізація на Волині

На Волині триває мобілізація військовозобов'язаних згідно з правилами воєнного стану. Для комплектації частин наразі необхідні люди різних спеціальностей – від водіїв до кухарів.

Про це з пресконференції повідомила журналістка Район.Луцьк.

Як саме відбувається мобілізація на Волині, розповів начальник сектору оборонно-мобілізаційної роботи Волинського територіального центру комплектування та соцпідтримки полковник Павло Свадовський 25 жовтня. 

За його словами, станом на 25 жовтня на Волині мобілізували близько 20 тисяч осіб. Проте, потреба в нових людях не зникає, адже українські війська, на жаль, мають втрати. Також є необхідність заміняти військових на ротації. 

Павло Свадовський зазначив, що попит на конкретні спеціальності залежить від кожного окремого підрозділу. Важко сказати, яка спеціальність найбільш затребувана, адже потрібні всі – від водіїв до кухарів.

«На цей момент ми комплектуємо частини лікарями. У цьому є певна складність. Загалом лікарів вистачає, але проблема в тому, що цивільні медзаклади працюють в єдиній системі з військовими і там також потрібні спеціалісти. Для реабілітації, операцій і загалом роботи з військовослужбовцями Сил оборони», – додав полковник Свадовський.

Усі мобілізовані проходять обов'язкове навчання, термін якого залежить від спеціальності та підрозділу або частини, куди їх направляють. Частина військових проходить навчання в країнах-партнерах, де вони опановують нові зразки озброєння. 

Внутрішньо переміщені особи також підлягають мобілізації, але, за словами Павла Свадовського, складно назвати точні цифри. Він зазначив, що за приблизними підрахунками на Волинь приїхали від 25 до 30 тисяч ВПО. З них на військовий облік стали 2260 чоловіків. Ймовірно, частина з них переїхала в інші регіони, а частина уникає військового обліку.

В Україні скасували осінній призов, але всі чоловіки з 18 до 27 років все одно мають стати на військовий облік та пройти медкомісію. Як тільки строкову службу відновлять, вони підлягатимуть призову. 

Також Павло Свадовський додав, що обмежено придатних наразі не мобілізовуватимуть.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024