Поклали квіти до пам'ятного знаку Героям Крут

Панахида, покладання квітів і виконання маршу: вшанували пам’ять Героїв Крут

29 Січня 2018, 17:17

У Луцьку провели мітинг-реквієм, приурочений вшануванню пам’яті Героїв Крут, у понеділок, 29 січня.

На заході розповіли, що в далекому 1918 році курсанти, студенти та школярі без вагань віддали молоде життя в ім’я волі свого народу. Бій під Крутами ознаменував собою початок нової епохи національного пробудження українців.

Розпочали мітинг-реквієм панахидою, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.



«Сьогодні ювілей великої української трагедії – загибелі нашої молоді на залізничній станції Крути. Вшановуємо пам’ять про тих Героїв, які в молоді роки віддали свої життя за незалежність нашої держави. Вони свідомо хотіли бачити свою батьківщину щасливою. Вшануймо їх, і нехай пам’ять про них надихне нас жити і бути гідними нащадками славних Героїв», – зазначив митрополит Михаїл.

Опісля панахиди всі присутні заспівали Гімн нашої держави та хвилиною мовчання вшанували тих, хто поліг під Крутами та загинув за українську державу у військовому протистоянні на Сході країни. А також поклали квіти до пам’ятного знаку Героям, які загинули під Крутами.

На завершення пам’ятного заходу військовий оркестр Луцького прикордонного загону виконав марш Героїв Крут, який створили військові оркестри та хори.