Структура тарифу: як розраховують вартість проїзду у маршрутках

29 Січня 2018, 12:40
Вартість проїзду хочуть підняти 7102
Вартість проїзду хочуть підняти

Незважаючи на числені скарги лучан на якість послуг, які надають містянам перевізники, останні просять підняти вартість проїзду у маршрутних автобусах ще на одну гривню.

Про це повідомив сайт Конкурент.

Нагадаємо, майже рік тому Антимонопольний комітет погодив новий тариф – 4 гривні – на проїзд у луцьких маршрутках. А коли у квітні офіційно затвердили нову вартість проїзду, жителі Луцька навіть влаштували флешмоб #безмаршрутки, масово пересідаючи на тролейбуси.

Зауважимо, минулого року влада міста запевняла, що тариф на проїзд не буде підніматися вище чотирьох гривень, проте вже у січні 2018 року перевізники подали до Луцькради розрахунки на підняття ціни за проїзд як мінімум до 5 гривень.

За словами першого заступника міського голови, якщо піднімається ціна на дизельне паливо більше ніж на 10%, то договір передбачає, що треба переглядати ціни. 

Журналісти проаналізували документи з міськради, де йшлося про  розрахунку тарифу перевезень у громадському транспорті, проведені минулого року, і дійшли до висновку, що рентабельність на різних маршрутах – різна.

До прикладу, розрахована  вартість проїзду маршрутом №2, з урахуванням витрат, складає 2 гривні 27 копійок, а от маршрутом №16 того ж перевізника – 4 гривні 55 копійок.

Структура тарифу
Структура тарифу

Зауважимо, що витрати на паливо у розрахунках проведені, враховуючи вартість дизельного палива на рівні 20 гривень за літр, в той час як нині ціна на солярку на луцьких заправках – у межах 26-27 гривень.

Варто додати, що підрахунок кількості перевезених пасажирів  викликає деякі сумніви: водії і тоді, і зараз, видають квиток на проїзд лише тоді, якщо на цьому наполягає пасажир.

1
Документ №1
Документ №1

Документ №2
Документ №2

Документ №3
Документ №3

Документ №4
Документ №4

Документ №5
Документ №5

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром