Активісти попередили Хатію Деканоїдзе про акцію протесту

11 Лютого 2016, 15:14
1879 Джерело: facebook.com

Громадські організації Волині надіслали звернення голові Національної поліції України Хатії Деканоїдзе щодо процесу формування атестаційних комісій з переатестації особового складу волинських правоохоронців.

Про це повідомляє «Народний контроль» у Facebook.

Звернення ініційоване організаціями «Народний контроль», «Вільні люди Волинь», «Національний Альянс», Спілка учасників АТО, «Волинський світанок».

Активісти зазначають, що процес формування комісій по атестації викликав обурення та недовіру.

«Незрозумілим та неприйнятним є алгоритм утворення атестаційних комісій по атестації особового складу Національної поліції. В опублікованих списках ми побачили людей, які ніякого відношення не мали до Майдану та участі в АТО. Склалося враження, що наших побратимів з середовищ Майдану навмисно «розбавили» у списках нібито громадських об’єднань і організацій, які існують лише на папері і опинилися у більшості», ‒ обурюються активісти.

У зверненні зазначають, що і алгоритм співбесід до атестаційної пройшов не надто прозоро.

«Активісти зареєструвалися на сайті НПУ, але більшість активних патріотичних та кваліфікованих для атестаційної роботи людей навіть не запросили для співбесіди. Це показало непрозорість, не публічність і упередженість процедури утворення комісій», ‒ йдеться у документі.

Активісти попереджають, що у разі допущення до роботи одіозних посадовців колишньої міліції, будуть змушені вдаватися до акцій протесту та активного відстоювання порушення прав волинян на чесну поліцію.

Голову Національної поліції просять відповідально віднестися хоча б до процедури утворення комісії з атестації керівного складу управлінь і структурних підрозділів Управління Національної поліції у Волинській області.



Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром