У Луцькому геріатричному пансіонаті прийняли переселенців з Харківщини

11 Жовтня 2022, 10:35
Луцький геріатричний пансіонат прийняв переселенців з Харківщини 1721
Луцький геріатричний пансіонат прийняв переселенців з Харківщини

До Луцького геріатричного пансіонату перевезли 20 переселенців з Харківщини.

Про це пише Суспільне.

«У Луцькому геріатричному пансіонаті оселилися 20 людей з Вовчанського геріатричного пансіонату. Переселенців доправили до Луцька після деокупації українських територій на Харківщині», – розповіла  директорка Луцького пансіонату Алла Гнатюк.

З її слів, у Луцьку евакуйованих забезпечили житлом, одягом, засобами гігієни та повноцінним харчуванням.

«Вони були під окупацією, приїхали голодні, холодні, непомиті. Ми їх помили, надали меддопомогу, психологічну допомогу», – говорить Алла Гнатюк.

Нині Луцький геріатричний пансіонат переселений, вільних місць немає. В закладі проживають 178 мешканців, з них 48 – переселенці.

Вірі Пагнюк, яку евакуювали з Харківщини в Луцьк, – 69 років. Жінка розповіла, що пансіонат у Вовчанську розташований неподалік кордону з Росією.

«П'ятиповерхівку розстріляли, людей повбивали, страшне робиться. М'ясокомбінат, не робив, його теж розбили. Двоповерхівку розбили, школу теж зачепили, розбили», – розповідає переселенка.

Зі слів психологині Луцького геріатричного пансіонату Лариси Кусик, евакуйованим людям зараз насамперед потрібно адаптуватися до нових умов.

«Вони мають проблеми з психікою, роздратовані, нервові, є схильність до агресивної поведінки. Будемо проводити також патріотичну пропаганду», – говорить психологиня.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром