Правоохоронці звикли давати накази, а тут навпаки, – журналістка про атестацію

11 Лютого 2016, 11:15
1880

Аріна Крапка, яка увійшла до складу атестаційної комісії, розповіла, що її очікування від працівників поліції не виправдалися.

Про події і враження в Центральній атестаційній комісії у середу, 10 лютого, журналістка Аріна Крапка поділилася у Facebook.

«Скажу відверто, очікувала більше від наших працівників поліції. Але очікування не справдилися. І це, можливо, й добре, а, можливо, ще рано робити висновки, і завтра все буде по-іншому», – написала вона.

День почався цікаво, розповідає журналістка.  

«Наші друзі заполонили перший поверх управління, щоб не допустити в ЦАК людей, які могли бути пов`язані якимось чином з минулим режимом, а точніше – із славнозвісним паном Руденком. А ці люди не приїхали взагалі», – переповідає вона.

Далі було найцікавіше – співбесіди.

«Всі вони були різні. До кожного у нас теж був індивідуальний підхід. Ми бачили маніпуляції, бачили, як люди намагалися викрутитися з тієї чи іншої ситуації, намагалися обдурити. Але бачили і інше – страх. І незнання. Страх, що завтра залишаться без роботи. Страх, що про них все відомо. А ще елементарне, що багато із них звикли давати накази, ставити питання, а тут тобі бац... і навпаки... доводиться відповідати на всі питання, і ще й мислити, відповідати швидко. А ще страх перед системою. Перед тією, яка існує давно. Проти якої виступив Майдан... І незнання законів, незнання себе і невміння поводитись у певних ситуаціях, незнання іншої реальності...» – пише Аріна Крапка.

Як сказала одна із колег, зауважує вона, наше завдання – вичистити систему. Адже «не нам із ними жити і працювати, а вам».

«Саме так. Тому ми це і робимо. І ми, і вони – живі люди. Не можна і про це забувати! Тільки скажу відверто, що не хотіла б я потрапити на співбесіду в нашу комісію. Бо за кілька хвилин від нас людина точно виходить іншою. Хтозна, добре чи погано це. Висновки робити дуже рано. Але перші результати є», – запевняє Аріна Крапка.  

Нагадаємо, назвали членів атестаційної комісії, яка перевірятиме, чи достойні чинні представники правоохоронних органів й надалі нести службу в Національній поліції України.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром