Копи вивчають польську вже місяць

11 Лютого 2016, 11:02
1930

Уже майже місяць патрульні вивчають польську мову в суботньо-недільній школі Товариства польської культури на Волині імені Еви Фелінської.

Про це полісмени написали у Facebook.

Ідею вивчати безкоштовно польську мову поліцейським запропонував голова Товариства Валентин Ваколюк. Її підтримали Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи та завідувач сектору Укрбюро Інтерполу у Волинській області Ігор Рябчиков.

Зараз участь у курсах з вивчення польської мови беруть близько півсотні патрульних. Навчання відбувається на добровільних засадах, безпосередньо для поліцейських ‒ щовівторка. Загалом же ці курси для всіх охочих проводяться щодня, окрім середи.

Викладачка польської мови Ганна Каращук розповіла, що готує завдання на спеціальну тематику, як-от, правила дорожнього руху, безпека на дорозі, спілкування з правопорушниками тощо.

«Зважаючи на те, що більшість патрульних раніше польську мову на вивчала, вони уже демонструють хороші результати», ‒ каже викладачка.

Патрульний Сергій Бадалян розповів, що записався на курси польської мови, бо це гарна нагода вивчити ще одну мову у вільний від роботи час. По-друге, у місті нерідко доводиться спілкуватися з поляками, адже ми знаходимось близько до кордону, тому знання польської мови не завадять і лише покращать комунікацію.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024