Лучанка розмалювала стіни під'їзду в петриківському стилі

03 Жовтня 2022, 10:25
Олена Лотоцька 1424
Олена Лотоцька

Лучанка розмалювала стіни під'їзду в багатоквартирному буднику в петриківському стилі.

Про це пише Суспільне.

Лучанка Олена Лотоцька від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну почала розмальовувати під'їзд багатоквартирного будинку, в якому живе. Уже розмалювала три поверхи, – розповіла жінка Суспільному.

Після 24 лютого малювання стало своєрідною терапією, – каже лучанка.

Найперше розмалювала ящик для зберігання речей на сходинковому майданчику. Помітила, що сусідам почало подобатися. Запитували, чим допомогти, купували акрилові фарби.

«Мені так було легше переносити ці тривоги повітряні. Ми постійно бігали у бомбосховище, яке знаходиться у нас в під’їзді та коли виходили з нього, хотілось, щоб людям було якось краще повертатися додому, якось веселіше, якщо дивитися на стіни», – говорить художниця.

Олена Лотоцька художньої освіти не має, в дитинстві займалася у гуртку декоративно-прикладного мистецтва.

«Сама від себе талант такий пробився. Ні у чоловіка, ні у мене здібностей до малювання не було», – говорить мама Неля Серпокрил.

Зі слів Олени Лотоцької, малює те, до чого лежить душа. Усе в українській тематиці. На другому поверсі намальовані герої Вовк і Капітошка. Ще одну стіну прикрасила зображеннями персонажів мультфільму про козаків і дівчиною у дрібному цвіті – це символ квітучої України.

Біля дверей своєї квартири Олена зобразила вовка з мультфільму «Жив-був пес».

Олена розповідає, що коли малює – мріє. Зараз усі думки й сподівання — це перемога України у війні. Нині жінка продовжує працювати та розписує вхідні двері будинку.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром