У Луцьку відбувся захід присвячений роботі жінок під час війни

02 Жовтня 2022, 16:50
Зустріч у Луцьку 1962
Зустріч у Луцьку

У Луцьку відбувся захід, де жінки розповідали, як шукають сили та натхнення на роботу під час війни.

Зустріч відбулася за участі «Ротарі Клуб Лучеськ». Побувала на події журналістка Район.Луцьк.

На заході виступали три спікерки, які поділилися своїм життєвим досвідом. Розповіли, де застала їх війна та що їм допомогло у цей  тяжкий період. Модерувала зустріч Олена Галапчук-Тарнавська, амбасадорка проєкту «Мир у цифровий час».

Юлія Гринчук розповіла про свої особисті досягнення та роботу в Освітньому Хабі Волині. Вона є власницею арт-студії, тому вірить, що саме мистецтво врятувало її життя. 

Як справляється із вигоранням, розповідає жартома.

«Кричати у велику-велику подушку. Якщо хочеться плакати – плачте, якщо хочеться кричати – кричіть. Ми зараз у тому моменті в житті, коли чим більше ти в собі сховаєш, тим більша буде тріщина потім. Наше завдання під час війни – втримати своє фізичне, моральне і психічне здоров'я», – каже Юлія.

Харківська лучанка Олена Шаповал розповіла як і де застала її війна, про свої думки, переживання та як потрапила до Луцька.

 «Для мене головне у критичній ситуації щось робити», – каже Олена. 

Вона спільно з ротарійками організувала проєкт для дітей переселенців «Усміхатися, а не боятися», аби допомогти їм адаптуватися до нових умов. 

Також Олена поділилась рецептом відновлення – для неї це природа, прогулянки, близькі та рідні.

Війна показала, що зараз і після нашої перемоги багато людей потребуватимуть психологічної допомоги. 

Катерина Білохвіст, третя спікерка, поділилась  досвідом роботи з психологом та розповіла, як створила свій продукт. Перебуваючи за кордоном, вона усвідомила важливість емоційного стану людини, тому стала авторкою гри-рефлексії «На емоціях». 

Це гра, яка складається із 75 карток з різними емоціями, які допоможуть гравцям задуматись про ті, чи ті емоції, коли і чому вони їх відчували. 

Софія ВЕРБИЦЬКА

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром