У Луцьку відбувся творчий захід для дітей-біженців

02 Жовтня 2022, 09:35
Благодійний Фонд організував творчий захід для діток-біженців 1598
Благодійний Фонд організував творчий захід для діток-біженців

Благодійний Фонд «Робимо добро» організував творчий захід для дітей-біженців.

Подія відбулася 1 жовтня у новому офісі фонду, де зібралося чимало дітлахів. Відвідала  захід й журналістка Район.Луцьк.

«Захід подібного формату на цьому офісі ми проводимо вперше. Загалом, коли до нас приходять дітки, то ми обов'язково намагаємося їх розрадити. Спілкуючись з мамами робимо все, аби їх морально підтримати, адже вони дуже хвилюються слухаючи негативні новини про окуповані міста, у яких залишилися їхні рідні», - розповідає голова Благодійного Фонду Тетяна Дончева

Дітки, відвідуючи подібні заходи, отримують необхідну підтримку, а також знаходять своїх однодумців.

«Захід мені дуже сподобався, я відчуваю, що тут мене оточують добрі люди. Наприклад, волонтерка Таня подарувала мені ковдру. Через те, що у мене алергія на пил вона мені була необхідна. Коли ми вперше сюди прийшли моя мама розплакалася, бо не очікувала, що їй тут так допоможуть. Тому сьогодні, аби віддячити волонтерці я намалювала для неї маленьку картину», - розповідає маленька учасниця заходу Олеся Костевич.

Мами, які прийшли на захід кажуть, що почувають тут себе у безпеці та можуть поділитися своїми проблемами одна з одною.

«Ми провели понад два місяці в окупації, а коли нарешті змогли виїхати, то майже одразу познайомилися з пані Тетяною. Я запропонувала їй допомагати, тому зараз ми разом підтримуємо діток та мам. Коли до нас приходять люди, то ми створюємо для них максимально домашні умови, адже вони цього потребують. І я їх прекрасно розумію, адже лишившись з двома дітьми, хвилюючись постійно за чоловіка, який на фронті, я, як і вони, хочу чиєїсь підтримки», - каже новоспечена волонтерка Гараненко Катерина.

Офіційно фонд зареєстрували на День захисту дітей, і він одразу розпочав свою діяльність. 

Благодійна організація працює не лише на території Луцька, а й надає допомогу діткам з Бучі, Ізюму та інших міст України. Голова фонду зазначає, що працювати не припинять навіть після закінчення війни, адже малюки, яким потрібна допомога будуть завжди.

Щотижня до Фонду звертаються понад 100 людей, які потребують одягу, харчів та підтримки. Очільниця благодійної організації закликає жителів Луцька будь-чим допомагати діткам-біженцям.

«До нас часто привозять одяг, зараз ми по-особливому потребуємо осінніх речей. Якщо у Вас є будь-які дитячі речі, то ми будемо раді прийняти їх. Інколи здається, що таке ніхто не забере, проте дітки приходять і беруть усе», - коментує Тетяна Дончева.

Усі, хто має дитячі речі та хоче допомогти, може звернутися за номером телефону: 068 222 37 65, та віддати їх тим, хто цього потребує. 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром