Робоча група з питань культурної спадщини матиме лише консультативну функцію

10 Лютого 2016, 19:48
1583

Положення про робочу групу з питань дотримання законності при проведенні ремонтно-будівельних робіт на об’єктах культурної спадщини винесуть на розгляд виконавчого комітету.

Про це стало відомо під час засідання робочої групи у середу, 10 лютого, на яке з’явилися лише десять з дев’ятнадцяти учасників. Депутати, краєзнавці і чиновники прийшли обговорити статус робочої групи, положення про яку підготували на розгляд виконавчого комітету.

Заступник міського голови Андрій Киця зауважив, що група матиме лише консультативні функції, тому таких важелів впливу, які хотіли би мати члени робочої групи, не буде.

«Якщо ми приймаємо рішення, що положення про групу виносимо на виконком, то повинні розуміти, що її статус може бути лише на дорадчо-консультативному рівні», – зазначив Андрій Киця.

Окрім того, заступник мера запропонував надалі збиратися учасникам робочої групи відразу на території певного об’єкта, долю якого потрібно вирішити. Таким чином, на думку Киці, можна буде швидше активізувати роботу на практиці.

«Ми зможемо проаналізувати ситуацію на об’єкті і написати свій висновок. Хай він буде дорадчий, хай він буде консультативний, але повірте мені, що знайдуться ті люди, які повинні будуть прийняти певні міри», – вважає заступник мера.

Нагадаємо, що створення робочої групи підтримали члени виконкому, враховуючи ситуацію із проведенням ремонтно-будівельних робіт на території пам’яток національного значення та з метою задоволення потреб територіальної громади.

До слова, поштовхом до створення робочої групи стало проведення незрозумілих будівельних робіт на території Свято-Троїцького собору 25 грудня.

Читайте також Митрополит Михаїл нарешті зізнався, що будують на кладовищі біля собору.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39