З працівниками підприємства електротранспорту розрахуються до березня

10 Лютого 2016, 16:47
1948 Джерело: lutskrada.gov.ua

Міський голова Микола Романюк та його заступник Сергій Григоренко зустрілися з працівниками Луцького підприємства електротранспорту, аби розповісти колективу про шляхи вирішення проблемних питань та найближчі плани на майбутнє.

Зустріч відбулася у середу, 10 лютого., повідомляє сайт Луцької міської ради.

На початку зустрічі виконувач директора ЛПЕ Ігор Грицюк зауважив, що минулого тижня було досягнуто порозуміння між міською владою, керівництвом підприємства та працівниками щодо вирішення проблем колективу. За його словами, сторони підписали мирову угоду і домовилися про те, що заборгованість із заробітної плати перед службою перевезень буде погашена до 1 березня поточного року.

З цього ж числа також буде підвищено рівень тарифних ставок водіїв тролейбусів, що спонукатиме до росту зарплати на підприємстві загалом до 18,83 гривень за годину роботи, замість 12,90. Це передбачено у галузевій угоді. За його словами, відповідно відбудеться й зростання заробітної плати й у інших працівників підприємства.

Крім того, водії матимуть можливість підвищувати рівень їхньої кваліфікації.

Ігор Грицюк розповів, що на покращення фінансового стану підприємства має вплинути й збільшення плати за одну поїздку у тролейбусі до 2 гривень з 15 лютого.

Також він зазначив, що у планах влітку замінити автобуси тролейбусами на маршрутах № 17 та 17-А.
Однак, зауважив Ігор Грицюк, колективу також необхідно активно працювати над збільшенням доходів.

Звертаючись до присутніх, міський голова Микола Романюк зазначив, що цьогоріч держава не передбачила коштів на компенсацію за пільгові перевезення громадян. Хоча й раніше ці кошти передбачалися не у повному обсязі. Крім того, нині на міський бюджет передано фінансування перевезення пільгових категорій громадян, ремонт житла, оптату телефонного зв'язку окремим категоріям лучан, тощо. Це значні кошти для бюджету міста.

Він зазначив, що у міському бюджеті на пільгові перевезення громадян передбачили 20 мільйонів гривень. У цю суму входить й перевезення школярів. Микола Романюк наголосив, що у січні місяці 2,2 млн грн з міського бюджету було направлено на ЛПЕ за перевезенних громадян пільгових категорій. Він запевнив, що у лютому буде також проведено відповідні проплати.

Повідомив Микола Романюк, що у Верховну Раду України з ініціативи Асоціації міст України подано проект документу щодо часткової компенсації проїзду окремим пільговим категоріям громадян.

Міський голова зауважив, що у випадку виділення коштів з міського бюджету, вдасться вивести підприємство на нормальний темп роботи.

Необхідний чіткий облік пільгових категорій громадян, яких перевозять електротранспортом, тож вивчається досвід інших міст у цьому питанні. Микола Романюк наголосив, що дав вказівку Сергію Григоренко, аби на кінець лютого – початок березня було напрацьовано чіткі пропозиції щодо обліку пасажирів та почато їх впровадження.

Розповів Микола Романюк й про те, що ведеться робота з Європейським банком реконструкції і розвитку про отримання кредиту на придбання орієнтовно 25-ти нових тролейбусів і оновлення контактної мережі. Крім того, ведеться мова й про можливість отримання гранту в додаток до цього кредиту, який можна було б спрямувати на різні потреби підприємства.

Він розповів, що буде продовжуватися й закупівля вживаних польських тролейбусів, аби збільшувати кількість рухомого складу. Продовжуватимуть роботу із зміни автобусів на тролейбуси на окремих міських маршрутах. За його словами, практика маршрутів № 15 та 15-А виправдала себе.

Наголосив Микола Романюк й на тому, що з міського бюджету було виділено три мільйони гривень на ремонт приміщень та закупівлю запчастин для тролейбусів. Необхідно поступово розраховуватися з боргами перед іншими організаціями, зокрема «Богдан-Лізинг».

Зі слів міського голови, найближчим часом буде оголошено конкурси на заміщення вакантних посад керівників комунальних підприємств. Зокрема, директора Луцького підприємства електротранспорту та КП «Спорт для всіх».

Микола Романюк наголосив, що міська влада робитиме усе, аби вивести підприємство з кризи і нормалізувати його роботу. На жаль, за його словами, не все вдається зробити миттєво, однак, поступово спільними зусиллями влади і трудового колективу вдасться зробити його процвітаючим.

Також Микола Романюк відповів на ряд запитань, які виникли у працівників. 

Нагадаємо, колишній керівник Володимир Пуц готовий знову очолити підприємство електротранспорту.

За словами Ігоря Грицюка, сторони підписали мирову угоду
За словами Ігоря Грицюка, сторони підписали мирову угоду

Працівникам пообіцяли, що заборгованість із заробітної плати погасять до 1 березня
Працівникам пообіцяли, що заборгованість із заробітної плати погасять до 1 березня

Водії матимуть можливість підвищувати рівень їхньої кваліфікації
Водії матимуть можливість підвищувати рівень їхньої кваліфікації

Микола Романюк наголосив, що міська влада робитиме усе, аби вивести підприємство з кризи і нормалізувати його роботу
Микола Романюк наголосив, що міська влада робитиме усе, аби вивести підприємство з кризи і нормалізувати його роботу

Домовилися
Домовилися

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром