Стадіон «Авангард» офіційно перейшов у власність міста

28 Вересня 2022, 13:38
Авангард 1511
Авангард

У Луцьку створили комунальне підприємство «Стадіон Авангард». 

 

Депутати Луцької міської ради під час сьогоднішнього засідання сесії створили КП «Стадіон Авангард» та затвердили редакцію його статуту. Метою його створення є ефективне використання майна спортивної арени, сприяння зміцненню здоров’я громадян, формування здорового способу життя, всебічному та гармонійному розвитку особистості, створення умов для організації та проведення масових оздоровчих, фізкультурних, спортивних, видовищних та інших заходів.

Директор департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий розповів, що через відсутність професійного футболу, стадіон сьогодні фактично не функціонує, однак споруда потребує належного догляду та фінансування, оскільки сертифікована для проведення легкоатлетичних змагань високого рівня.

Луцький міський голова Ігор Поліщук зазначив, що утримання споруд та персоналу стадіону обійдеться міському бюджету орієнтовно в 3 мільйони гривень на рік. Втім майбутній керівник повинен знаходити альтернативні джерела фінансування.

«Ми зробимо усе необхідне, щоб стадіон ожив та став центром спортивного життя нашої громади. Він дуже якісний, має ІІ рівень сертифікації Міжнародної легкоатлетичної асоціації, тому в майбутньому, якщо нам дозволить ситуація, ми будемо претендувати на проведення європейських змагань. Також після нашої перемоги ми зможемо здавати стадіон в оренду для проведення різних масових заходів», – наголосив Ігор Поліщук.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024