Немає підстав обмежувати творчість скульпторки Ірини Дацюк, – міськрада

10 Лютого 2016, 16:04
2082 Джерело: volyn.tabloyid.com

Лучанка Наталія Маковська  зареєструвала петицію, у якій просила заборонити Ірині Дацюк ліпити свої «шедеври» у місті й узгоджувати ці питання з громадою, натомість у міськраді відповіли, що немає підстав не фінансувати її роботи.

Петицію підписало 338 осіб з 300 потрібних, щоб її розглянули у міській раді. Відповідь на звернення опублікували у вівторок,  9 лютого.

У ній повідомляють, що «порядок спорудження (створення) пам’ятників і монументів затверджено наказом від 30.11.2004 №231/806 державного комітету України з будівництва та архітектури, міністерства культури і мистецтв України».
 
Відповідно до п.3.4 цього наказу після прийняття місцевими органами місцевої влади рішення про спорудження (створення) пам’ятників місцевого значення управління культури обласних, державних адміністрацій, міських рад проводять конкурс на кращу проектну пропозицію щодо пам’ятника (монумента) у порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 25.11.99 № 2137 «Про затвердження Порядку проведення архітектурних та містобудівних конкурсів» та забезпечують створення ескізного проекту за рахунок коштів місцевого бюджету.

Згідно з п.3.5 проекти пам’ятників місцевого значення погоджуються на спільних засіданнях архітектурно-містобудівних рад при управліннях містобудування та архітектури для міст обласного значення.

Відповідно до ст.. 43 Конституції України кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає, або вільно погоджується.

У міськраді нагадали, що держава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю, гарантує рівні можливості у виборі професії та роду трудової діяльності. Громадянам гарантується захист від звільнення.

«Враховуючи вищевикладене, свідоме фінансування творчих робіт Ірини Дацюк обласною державною адміністрацією та міською радою немає підстав для обмеження її творчої діяльності та створення скульптур на території міста Луцька», – прокоментували у міськраді.

Коментарі
10 Лютого 2016, 18:57
буде тепер ліпити свої какахі далі, за*бісь
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром