ДПЗ: менше слів і більше дитячого баскетболу. ВІДЕОРЕПОРТАЖ

24 Січня 2018, 22:33
3888

Цими днями на базі технологічного ліцею №24 стартував Чемпіонат «Шабля».

Учні десяти луцьких закладів змагалися у першому турі шкільної баскетбольної ліги.

Організатори із ГО «Баскетбольний Клуб Старий Луцьк» повідомляють, що поєдинки сплановані як повноцінний чемпіонат, а в Луцьку подія такого рівня для школярів відбувається вперше.

Тренер Дмитро Чайковський пояснює:

«Головним завданням було показати дітям, що таке - справжній баскетбол. Звісно, вони тренуються і вчителі фізичного виховання теж роблять багато, але гра із професійним суддівством і овертаймами стала для більшості учасників новинкою. Коли ми планували чемпіонат, то радилися із представниками шкіл, чи готові вони влаштовувати тури дуже щільно одне до одного. На загал я задоволений, що вони не грали все в два-три дні поспіль, а вирішили взяти час на перегрупування сил і кращу підготовку до майбутніх поєдинків».

Поточні результати - лише старт. У кожної команди попереду ще дві гри, які можуть кардинально змінити рейтинг, адже в змаганнях задіяли дві групи (по п'ять команд у кожній). У першому турі було дві дуже показові гри: 9vs19 і 4vs22.

Кожної чверті виникала певна інтрига, адже помітних розривів у рахунку не виникало й раз за разом на табло зрівнювалися очки. Саме ці ігри продемонтрували, що таке овертайм і доля випадку, коли один трьохочковий кидок влучно підбиває підсумок у боротьбі за першість.

Більше фото тут: «Шабля» перший тур
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром