Волонтери робитимуть місто чистим

10 Лютого 2016, 12:04
2063 Джерело: www.bagnet.org

Місто вкотре братиме участь у всеукраїнській екологічній акції «Зробимо Україну чистою разом».

Про це говорили у середу, 10 лютого, на робочій нараді щодо проведення наймасштабнішої екоакції «Let’s do it Ukraine» - «Зробимо Україну чистою разом».

Щоб розповісти про проведення такого заходу по всій території України, приїхав представник всеукраїнської громадської організації «Let’s do it Ukraine» Олег Шкода.

Зокрема, він зазначив, що минулого року до проведення акції долучилися усі 24 українські області.

«Акція прибирання та фестиваль відбувалися по всій Україні і всі 24 області були задіяні. Ми є частиною світового руху, який об’єднує понад 113 країн», – розповів Олег Шкода.

До наступного року активісти хочуть перевести Україну до роздільного збору сміття,  а також створити карту, на якій кожен зможе позначати місця, які потребують прибирання.

Координатор проекту «Зробимо Волинь чистою разом» Катерина Шкльода розповіла, що минулого року у Луцьку на прибирання вийшло близько двох тисяч людей,  які прибрали 19 зелених зон міста.

Організатори наголошують,  що вони хочуть відійти від радянської традиції проведення «суботників».  Саме тому акції прибирання хочуть поєднувати із розвагами.

Заступник міського голови Андрій Киця зазначив,  що міська влада готова допомогти у проведенні акції.

«Позиція міської ради проста – підтримуємо все, що корисно. Знаю, що ви попросите підручні засоби – рукавички, пакети, то думаю, що з цим проблем не буде», – зазначив заступник мера.

Начальник відділу у справах сім’ї і молоді Олексій Веремійчик розповів, що відділ уже допомагав у проведенні минулорічної акції, тому долучиться і цього року.  

«Враження від минулого року позитивні. Хотілося б, щоб куратор, закріплений за певною локацією,  почав працювати за тиждень-два з сусідніми мешканцями, аби вони також приходили та запрошували знайомих», – порадив Олексій Веремійчик.

Допомогти, чим зможуть, пообіцяли і представники від Волинської обласної адміністрації.

До акції долучатимуться громадські та молодіжні організації, а також школярі та студенти міста. У 2016 році «Зробимо Україну чистою разом» планують провести 23 квітня. Акція проходитиме у зелених зонах міста, а центральною локацією обрали парк 900-річчя Луцька. Саме там після прибирання молодь проведе розважальний фестиваль «Чистофест».

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром