«Не хорівський день»: огляд футзального уік-енду в Луцьку

24 Січня 2018, 14:25
«Надії» та одному з її лідерів Владислав Мазуру вдруге у сезоні не вдалося нічого вдіяти з суперниками із «Ковеля-Волині» 2617 Джерело: АМФВ
«Надії» та одному з її лідерів Владислав Мазуру вдруге у сезоні не вдалося нічого вдіяти з суперниками із «Ковеля-Волині»

«Ковель-Волинь» упевнено виграв «битву титанів» волинського футзалу, однак і без центрального поєдинку вихідних глядачам було на що поглянути.

Навесні минулого року одразу дві команди із залізничного міста асоціювалися зі словом «розчарування», припинивши боротьбу в Суперлізі на першому ж етапі плей-офф. Утім, цього року об’єднана «дружина» з «Ковеля-Волині» більш ніж серйозно взялася за волинський футзал. А підтвердженням фантастичної форми «червоних» стала суботня гра проти чинних переможців Всеукраїнського аматорського фіналу з «Надії». Жорстка дисципліна під час захисних дій та методичне розхитування оборони хорівської команди дали плоди ще у першому таймі, а після перерви досвідчений Іван Данилюк з інстинктом кілера вбивав інтригу в протистоянні. Тепер команда Романа Бірука має п’ять очок переваги над конкурентами за три тури до фінішу регулярного чемпіонату. Звичайно ж, курчат першості області з футзалу треба буде рахувати десь за місяць-два, однак поки що відповіді на просте запитання «хто зупинить Ковель» у команд-суперниць просто немає.

Читайте також: В очікуванні битви титанів: анонс футзального уік-енду в Луцьку

Слідом за «Надією» минулої суботи посипався й інший колектив з Локачинського району. Луцький «Бренд» після першої перемоги у чемпіонаті переконливо відіграв і проти МФК «Хорів». Шикарний гол з гострого кута від Дмитра Заболотька протягом левової частки ігрового часу був єдиним у матчі, а після перерви лучанам вдалося ще двічі покарати суперників за помилки. «Ва-банк» команди Віктора Ревка дозволив відіграти два голи, однак навіть на здобуття нічийного результату їй просто не вистачило часу.

Після демаршу «Надії» з нею в таблиці порівнялися «Волиньагротех» та «Камаз-Агро». Останні мали всі шанси посісти після четвертого туру чисту другу сходинку в таблиці, однак у їх рівному поєдинку проти «ЛСТМ» фінальна сирена усе ж зафіксувала рівний результат. Ну а «агротехівці» у матчі проти «Торпедо» «горіли» у два м’ячі, однак зібралися з силами та здобули потрібний результат після перерви. Підопічні Анатолія Мищука в елітному дивізіоні залишаються єдиною командою, яка ще не набирала очок. Команда помітно прогресує в порівнянні з останнім сезоном, однак на всю гру проти «зубрів» волинського футзалу цих хлопців ще не вистачає.

Читайте також: «Тайм-аут на районі»: як волинський спорт «відходив» від свят

Обидва дербі Вищої ліги завершилися на користь лідерів турнірної таблиці. «Динамо» у матчі проти «Мідаса» «заспокоїли» пізні голи Володимира Журибіди та Романа Москвича, а «Агропродукт» у горохівському протистоянні дотиснув «Кураж» лише на останній хвилині гри завдяки зусиллям Романа Ващука та Петра Назарука. «Червоно-чорним» вкотре не вистачило куражу і цього разу результату не принесли навіть бомбардирські потуги екс-футболіста «Волині» Євгена Котюна, який першим у грі поставив позначку напроти свого прізвища у протоколі матчу. «Динамо» та «Агропродукт» продовжують лідирувати у Вищій лізі зі стовідсотковим показником, а ківерцівський «Колос» не зумів підтримати такий темп, розгромно поступившись у матчі проти «Екоресурсів».

Луцькі «динамівці» продовжують переможну ходу у Вищій лізі
Луцькі «динамівці» продовжують переможну ходу у Вищій лізі

 

Учасники двох найвищих за рангом дивізіонів чемпіонату Волині можуть позаздрити щільності у таблиці Першої ліги. Там тур розпочався з нічийного марафону. Гравці «Ласки» у другому таймі влаштували справжній обстріл воріт «Фіміаму», не забили два шестиметрових удари, а тому так і не завадили «Християнам» взяти перший заліковий пункт у цьому сезоні. «ТТІ Шахтар» ніяк не міг підібрати ключі до воріт «Вікторії» та за півтори хвилини до сирени поступався з рахунком 0:2. Утім, Максим Обертас та компанія пішли «ва-банк» та зробили футзальне диво, відігравши нічию у фактично програному матчі.

Втратами конкурентів скористалися гравці «Агромата», які навіть попри кадрові втрати ще в першому таймі зняли усі питання щодо переможця свого поєдинку з «Юністю». Футзаліст луцької команди Павло Адамський підключився до гонки бомбардирів – він у звітній грі оформив хет-трик. А ще один учасник цієї гонки – Богдан Гринчук – лише на останніх хвилинах гри проти обезкровленої «Олики» (команда Олега Шахраюка грала лише з одним запасним, який не виходив на майданчик) приніс таку потрібну перемогу своєму «Neris-Авангарду». Тепер першу та четверту команду ліги розділяє усього два очки, а залишок з трьох турів робить повноцінними учасниками боротьби за найвищі місця одразу шість колективів.

Не менш цікава ситуація склалась у Другій лізі. Для «Стелли» тягар одноосібного лідерства, схоже, виявився занадто важким: у матчі проти «Сахарадо» «чорно-жовті» пропустили аж сім голів, а тому в таблиці дивізіону знову двовладдя, адже «Олімпія» у «античному» протистоянні з «Олімпом» святкувала успіх. «Мар’янівка» та «Теремно хліб» завдяки голам після перерви здобули нічиї у матчах проти «Модерн-Експо» та «Топільного». Вся боротьба у Другій лізі також попереду, а відстань від лідера до четвертої команди таблиці – ті ж самі вищезгадані два залікові пункти.

У Третій лізі поки що ніхто не може зупинити «Рятівник»: цього разу «надзвичайники» переграли «Joma-Луцьк» та продовжують іти зі стовідсотковим показником перемог. Погоню за рятувальниками продовжили гравці «Респекту», які переграли досвідчених суперників з «Акценту». У середині таблиці після перемог «Бережанки» та «Привата» порівнялося одразу чотири колективи – тим цікавішою буде подальша боротьба за розподіл підсумкових позицій регулярної першості.

«Ласка-2» та «Волинь-АТО» також поки ще не втрачали очок у змаганнях Четвертої ліги. Та якщо боратинці упевнено розібралися з прилуцьким «Шігірюмом» (8:1), то «Воїнам» довелося добряче помучитися з «Горохів-Юніором» - 3:2. Одразу за двома лідерами продовжує йти «ПІК-БУД», який не в останню чергу завдяки своєму голкіперу Олександру Антипенкову у нелегкому матчі переграв «Атлетик». «Луцьктепло» та «West Side» розписали бойову нічию. Синхронні перемоги «Духче», «Горохова», «Торчина» та «Колоса-2» сформували першу четвірку команд П’ятої ліги після звітного туру.

«КС-Ветеран» та «Володимирівка» так само синхронно перемогли опонентів з «ДжеРосту» та «Ярда» та організували двовладдя у ветеранському чемпіонаті Волині. Одразу за ними у таблиці постало «Зимне». «Метеор-Ветеран» після ударного старту ніяк не може повернутися на переможний шлях.

Зіркова компанія «Володимирівки» продовжує боротьбу за найвищі місця чемпіонату Волині серед ветеранів
Зіркова компанія «Володимирівки» продовжує боротьбу за найвищі місця чемпіонату Волині серед ветеранів

 

Найбільш яскравою зміною в турнірних таблицях дитячих чемпіонатів стало лідерство «Волині-08» у категорії U-11. Утім, таке лідерство може бути тимчасовим, адже єдина команда, яка йде у першості без втрат – Маневицька ДЮСШ – звітний тур пропускала. «Олімпія» завдяки поразці конкурентів з ДЮСШ №2 вийшла на другу сходинку у змаганнях серед дітей віком до 9 років, а «Юніор-Мідас» тільки підтвердив своє чемпіонське звання впевненим успіхом в поєдинку проти «Універсала». Перемога у «дружній» зустрічі двох команд спорт школи №2 зміцнила лідерство хлопців з команди «ДЮСШ №2-05». А у перших матчах Кубка Волині U-7 фаворити з «Олімпії», «Юніор-Мідаса» та «Адреналіна» святкували впевнені сухі «вікторії».

Наступний футзальний уік-енд відбудеться уже за два тижні. Такий період буде достатнім для команд для того, аби попрацювати над помилками чи зберегти хороші кондиції. А любителі футзалу знову чекатимуть на своїх улюбленців у розпал цікавого та інтригуючого сезону.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром