Школи без укриття не працюватимуть: у Луцькій громаді затвердили мережу закладів освіти

14 Вересня 2022, 13:38
Фото ілюстративне 1161
Фото ілюстративне

У Луцькій громади затвердили мережу загальної середньої освіти.

Рішення прийняли під час засідання виконкому. Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Міський голова Ігор Поліщук повідомив, що у громаді працюють 33 з 38 шкіл. Ті школи, які не мали укриття у своєму приміщенні чи поблизу, не працюють. Учні там або вчаться онлайн, або шкільними автобусами їх довозять до інших навчальних закладів.

Також у громаді працює 41 ДНЗ з 51.

У ході розгляду цього проєкту рішення член виконкому, староста Прилуцького старостинського округу Олександр Гурський підняв питання щодо підтоплення підвалу у дошкільному навчальному закладі села Дачне, зазначивши, що у належний стан його приведено з коштів батьків.

Міський голова Ігор Поліщук, у свою чергу, акцентував на забороні збирати кошти з батьків, зокрема, й на ремонт укриттів у дитячих садочках.

 «Батькам гроші повернути всі. Необхідні роботи провести за кошти міського бюджету. У нас є на це гроші у бюджеті. Усім керівникам навчальних закладів було доведено про це неодноразово. Треба припиняти практику збору грошей з батьків», – наголосив він.

Директор департаменту освіти Віталій Бондар повідомив, що за бюджетними коштами на облаштування укриття у підвалі ДНЗ села Дачне ніхто не звертався. Міський голова Ігор Поліщук дав доручення оголосити догану директору садочка за такі дії.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром