Ялинки лучан після новорічно-різдвяних свят відправляють у зоопарк

23 Січня 2018, 22:29
Ялинки у Луцькому зоопарку 2540
Ялинки у Луцькому зоопарку

Після закінчення новорічно-різдвяних свят ялинки, які дарували приємний настрій лучанам, опиняються на смітниках.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась зазначає, що дерева потрібно виносити до сміттєвих контейнерів, – пише Перший.

«Луцькспецкомунтранс» в обов’язковому порядку їх прибере з контейнерів. Частина дерев переб’ють на щепу. Іншу частину передадуть до луцького зоопарку, з якими є у нас домовленість».

Як з’ясувалося, ялинки складають значну частину раціону тварин. Директор зоопарку Людмила Денисенко зізнається, що звірки більше полюбляють ялину. Гілка цього дерева м’якша та голки не такі колючі. Соснам надають перевагу ведмеді, леви та тигри, – для них це справжня іграшка.

Дот речі, ялинка та сосна використовується для всіх тварин. Для деяких  - це є їжа, для інших  - хвойні дерева слугують прихистком.

«Декілька днів поспіль до зоопарку регулярно привозять сосни та ялинки житлово-комунальні господарства № 3, 6, 8 та «Луцькспецкомунтранс». Зоопарк готовий прийняти ще 10 машин дерев. Також власним транспортом дерева до зоопарку активно привозять небайдужі лучани», – розповіла директор зоопарку Людмила Денисенко.

У зоопарку є спеціальна служба прибирання, працівники якої ретельно оглядають дерева та сортують їх для подальшого використання. Залишки новорічних іграшок та гірлянд відбираються. Зовсім пошкоджені та «лисі» дерева використовуються як дрова. Ялинки, які були прикрашені штучним снігом, також йдуть на опалення.

Викинуті ялинки
Викинуті ялинки

Ялинки після новорічних свят
Ялинки після новорічних свят

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024