Винниченка: на Будинку офіцерів з'явився автопортрет кота

23 Січня 2018, 17:36
Кіт в пальто 4592
Кіт в пальто

Стіну історичної пам'ятки прикрашають тепер не лайливі слова, а рудий зосереджений кіт в пальто.

Будинок офіцерів розмалював луцький стріт-арт-художник Андрій Присяжнюк. На будівлі він зобразив кота із балончиком фарби. Каже, що малював себе, тільки трохи волохатішого. Робота тривала близько п'яти годин. 

Робити графіті майстер взявся, бо довгий час спостерігав за руйнуванням будівлі. Образ кота виник спонтанно. В місті, каже художник, вже є малюнки цієї серії. 

«В нашому житті щодня є багато справ, роботи, проблем. Мабуть, коти – це таке свідоме перезавантаження, легкий та грайливий образ, який допомагає на короткий час про все забути. До того ж, задоволення від процесу невимовне», – посміхається Андрій. 

Такий вигляд зараз має стіна Будинку офіцерів
Такий вигляд зараз має стіна Будинку офіцерів

У коментарях під світлиною із малюнком історики та краєзнавці міста нарікають на те, що малюнок псує історичний вигляд будівлі. Натомість, Андрій Присяжнюк пояснює, що малював поверх лайливих слів та матюків, які до того «прикрашали» стіну. За його словами, будівля потребує капітального ремонту, і малюнок на її стіні привертає увагу до луцького Будинку офіцерів. 

А так вона виглядала раніше
А так вона виглядала раніше

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром