На профілактику злочинів у Луцьку витратять майже півмільйона гривень

23 Січня 2018, 15:51
Проект, що стосується профілактики правопорушень, «потягне» на 423 тисячі 1752
Проект, що стосується профілактики правопорушень, «потягне» на 423 тисячі

Аби знизити рівень злочинності у Луцьку, обранці громади готові витритити майже півмільйона гривень з бюджету міста.

 Мова про це йшла у вівторок, 23 січня, на засіданні «бюджетної» комісії Луцькради, йдеться на сайті ІА ВолиньPost.

Так, депутати затвердили витрати у розмірі 423 тисяч гривень на проект, що стосується профілактики правопорушень в обласному центрі на 2018-2020 роки.

Вказані кошти отримає Луцького МРВ з питань пробації – підрозділ Мінюсту, який займається кримінальними покараннями, не пов'язаними з позбавленням волі, а також адмінпокараннями у вигляді виправних або громадських робіт; крім того, працівники цього закладу наглядають за звільненими від відбування строку за ґратами з випробувальним терміном.

 Як заявив Руслан Галецький – в.о. керівника Луцького МРВ, – держава практично не вкладає гроші у цей заклад: мовляв, бюджетні кошти йдуть лише на зарплати і оплату комуналки. Він запевнив, що левова частина офісної техніки і навіть меблів у кабінетах – власність співробітників.

Тож з вищезгаданої суми в.о. начальника планує 120 тисяч гривень витратити ка комп'ютерну техніку, на меблі піде ще 65 тисяч. Ще 45 тисяч пыде за три роки на виготовлення і розповсюдження «наочної агітації», яка має на меті поянити населенню, що таке, власне «пробація».

Крім того, щорічно на придбання чаю і цукерок виділятимуть по 1000 гривень – це, нібито, створить невимушену атмосферу при спілкуванні з особами, які перебувають на обліку у Луцькому МРВ з питань пробації. Враховуючи те, що таких людей наразі – 524, виходить менше двох гривень на рік на кожного піднаглядного.

Ще 30 тисяч планують витратити з 2018 по 2020 рік на лікування алкоголіків та наркоманів, за якими наглядають співробітники закладу.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром