Патрульні безплатно вивчають польську мову

10 Лютого 2016, 08:20
2226

Товариство Польської Культури на Волині імені Еви Фелінської надало можливість патрульним раз в тиждень відвідувати заняття з вивчення польської мови. 

Одне із таких занять відбулося у вівторок, 9 лютого – пише «Громадське.Волинь».

За словами голови товариства, він вирішив допомогти поліцейським, бо Волинь – прикордонна область і знання польської іноді дуже необхідне. Валентин Ваколюк каже, що в навчанні задіяні дві групи.

«Ми можемо, в міру своїх скромних можливостей, виділити тільки один день. Це вівторок. В одній групі записано приблизно 29 людей, але зазвичай ходять десь 15. Це залежить від їхнього графіка чергування. В другій групі трохи менше людей», – зазначає Валентин Ваколюк.

Викладач польської мови Ганна Каращук каже, що патрульні приходять з різним рівнем знань. Проте всі вони наполегливо вчаться та вже мають хороші успіхи.

«У зв’язку з тим, що прийшла група поліцейських, ми стараємось наблизитись до їхньої роботи і навчання ми сильно розбавляємо потрібною для них граматикою», – каже викладач.

Патрульний поліцейський Сергій Бадалян розповідає, що вчить польську, адже вона необхідна для його роботи.

«Сусідня держава є Польща і дуже часто зустрічаються водії з Польщі, яким іноді необхідно допомогти. На жаль, є такий мовний бар’єр. Тому вирішив скористатись цією можливістю, вивчити мову, щоб самому мати змогу допомогти», – розповів патрульний.

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром