Флешмоб для ЗСУ та велопробіг: як у Луцьку минув День міста

11 Вересня 2022, 11:15
Фото з традиційного луцького велопробігу 1778
Фото з традиційного луцького велопробігу

У Луцьку організували різноманітні заходи до Дня міста: велопробіг, листівка для ЗСУ та флешмоб у вишиванках.

Зранку у суботу, 10 вересня, близько сотні лучан зібралися на Театральній площі, аби проїхатися велосипедами через усе місто. Люди у велосипедних костюмах і вишиванках прийшли на заїзд цілими сім'ями. На цьому заході й була присутня журналістка Район.Луцьк.

«Цьогорічний велопробіг присвячений Дню міста та Дню фізичної культури та спорту. Сьогодні, на жаль, вишиванки були у всіх під курточками, проте вони завжди у наших серцях», – розповідає очільник Луцького міського молодіжного центру Юрій Семчук.

Учасники заходу рухалися за традиційним маршрутом тролейбуса номер 15а через Театральний майдан. У зв'язку з погодними умовами, учасників було лише близько ста, але зазвичай їх до тисячі. Також задля безпеки приєднатися до велопробігу могли лише учасники, котрим вже виповнилося 14 років.

«Ми взяли участь у даному заході з метою підтримати усіх військових. Емоції, звісно ж, переповнювали, але трішки не сподобалося у плані організації, адже колона дуже розширилась, часу для велопробігу було замало, і поліціянти постійно підганяли нас. З усім тим, саме на таких заходах, під час того як ведеться повномасштабна війна, відчуваєш, наскільки для тебе важлива своя країна. У цей непростий час ми маємо приходити на подібні заходи, одягати вишиванки, проявляти свої найкращі якості й пишатися тим, що ти українець», – каже Гордіюк Андрій, тренер бігового клубу.

Після велопробігу всі охочі могли залишити свої побажання на великій листівці, а також підготувати маленькі папірці з подяками для військових. Люди писали слова вдячності нашим захисникам і залишали відбитки своїх долонь на полотні у формі карти України.

Одразу після цього усі присутні приєдналися до флешмобу та разом утворили абревіатуру «ЗСУ» з великим серденьком. Як розповідають учасники, так вони хотіли показати, що наші серця завжди з військовими та щиро плачуть та радіють разом з ними.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром