Луцькі муніципали зайнялися незаконними паркуваннями машин

09 Вересня 2022, 15:49
Незаконно встановлений юніпаркер 1646
Незаконно встановлений юніпаркер
Інспектори департаменту муніципальної варти Луцької міської ради фіксують порушення правил паркування у місті. 
 
Про це повідомили на фейсбук-сторінці установи. 
 
Так, муніципальний інспектор  відреагував на звернення щодо масової стоянки транспортних засобів на зелених насадженнях по проспекті Президента Грушевського, 6-8, що у місті Луцьку.
При виході на вказану у зверненні адресу муніципал виявив 8 автомобілів, що були розміщені на зеленій зоні, нехтуючи вимогою правил дорожнього руху. Усім порушникам виписали повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил паркування.
Муніципали нагадують, що стоянка на газонах (зелених зонах) заборонена. Штраф 340 гривень.
 
Ще одне порушення у Луцьку виявив інспектор з паркування в ході реагування на звернення, що надійшло на телефон гарячої лінії «Група швидкого реагування». Водії транспортних засобів вирішили зробити стоянку для своїх авто в сквері генерала Алмазова, що по проспекті Волі. До слова, у тому місці – пішохідна доріжка, і автомобілі перегородили шлях пішоходам, адже для  проходу залишилося менш ніж два метри. Дана територія є місцем для відпочинку та прогулянок.
Всім порушникам винесені Повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил паркування. Тепер автовласникам доведеться сплатити штрафи в сумі 680 гривень, відповідно до законодавства.
 
Муніципали й нагадують, що забороненим є самовільне встановлення паркувальних бар’єрів (юніпаркерів) на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків.

За їх словами, періодично окремі мешканці міста Луцька самовільно встановлюють на прибудинкових територіях юніпаркери для комфортного паркування власних автомобілів, при цьому створюють незручності та перешкоди для паркування та проїзду транспортних засобів усіх інших водіїв.
 
Відповідно до Правил благоустрою міста Луцька,  забороняється переобладнувати проїзди у спосіб, що заважає проїзду спеціальних машин швидкої допомоги, пожежної, прибиральної та аварійної техніки, самовільно встановлювати різноманітні конструкції.
 
Муніципали зауважують, що відреагували на нещодавні скарги громадян на зазначені самовільні конструкції за адресами: вулиця Гулака Артемовського, 7, вулиця Яровиця, 4 проспект Відродження, 47. Тому демонтують ці юніпакери.
 
За самовільне встановлення різноманітних конструкцій на об’єктах благоустрою на винних осіб чекає адміністративна відповідальність передбачена законодавством, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 – 1360 гривень, посадових осіб, громадян – суб'єктів підприємницької діяльності від 850 – 1700 гривень.
 
Також у департаменті зазначають, що триває процес передачі до примусового виконання неоплачених порушниками Постанов інспекторів з паркування. З 1 вересня 2022 року, департаментом до органів Державної виконавчої служби передали до примусового виконання 214 постанов про накладення штрафів за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксованих в режимі фотозйомки (відеозапису) на загальну суму 183 840 гривень.
 
Муніципали доводять до відома, що наслідками нездійснення оплати штрафу згідно з Постановою є:
  • передача Постанови до примусового виконання;
  • стягнення штрафу у подвійному розмірі;
  • блокування банківських рахунків;
  • накладення арешту на майно боржника;
  • відшкодування порушником виконавчого збору та витрат на виконавче провадження.

«Задля уникнення передачі Постанов до примусового виконання, звертаємось до порушників здійснити оплату штрафів згідно з Постановами про накладення адміністративних стягнень за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксованих в режимі фотозйомки (відеозапису) у добровільному порядку», – кажуть у департаменті.

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024