У Луцькому районі через підпал сухої трави загинули двоє людей

07 Вересня 2022, 14:30
Фото ілюстративне 1406
Фото ілюстративне

З початку року на Волині через необережне поводження з вогнем внаслідок підпалів сухої рослинності загинули двоє людей.

Про це йшлося на спільному брифінгу представників Волинської екологічної інспекції, Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій. Захід відбувся у середу, 7 вересня, де була присутня журналістка Район.Луцьк.

Заступник начальника ГУ ДСНС Волині Костянтин Романчук розповів, що трагічні історії трапилися в Городищенській та Олицькій громадах у серпні цього року.

«В обох випадках жінки спалювали суху рослинність і в них загорівся одяг. Потерпілі отримали значну кількість опіків і згодом померли в медичних закладах», – зазначив чоловік.

За його словами, подібний інцидент трапився і в травні. Тоді людина зазнала травм, але, на щастя, залишилася жива.

Під час брифінгу
Під час брифінгу

Загалом, з початку 2022 року на території Волинської області зареєстрували 349 пожеж в екосистемах. Йдеться про загоряння сухої рослинності, лісів, торфовищ, полів. Полум'я пошкодило та знищило 16 господарських будівель, 11 дачних будинків, транспортний засіб та грубі корми.

«Це не лише величезні збитки для власників, а й серйозні навантаження на працівників ДСНС, екологічної інспекції, правоохоронних органів», – зазначив Костянтин Романчук.

За словами фахівця, спалюючи суху рослинність, люди, не лише нехтують законом, який забороняє це робити, а й не дбають про власну безпеку, майно і навколишнє середовище.

«Кожен ніби й старається навести лад на своїй ділянці, утилізуючи якісь післяжнивні залишки  чи бур’яни. Але не враховує відповідні вимоги пожежної безпеки, не враховує напрямок вітру і те, що ділянка не забезпечена первинними засобами пожежогасіння чи розривами. Тому, пожежа швидко розповсюджується», – каже надзвичайник.

Він додає, що вогонь може перекинутися, на лісові масиви, де його гасіння, до слова, дуже складне і потребує багато сил та матеріальних ресурсів. Нерідко полум’я переходить і на торфовища.

«Нещодавно особовий склад близько місяця гасив пожежу на торфовищі. Можете лише уявити, скільки палива та ресурсів громади у ДСНС пішло на це», –зазначив Костянтин Романчук. 

Костянтин Романчук
Костянтин Романчук

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром