Шопена-Огієнка: поліція відкрила кримінальне провадження через пошкоджену меморіальну дошку

09 Лютого 2016, 18:23
1681

За фактом пошкодження меморіальної дошки на стелі Героям Радянського Союзу відкрили кримінальне провадження.

Відомості про злочин внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 297 - осквернення або руйнування пам’ятника, спорудженого в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни Кримінального кодексу України, повідомляє прес-служба волинської поліції.

За словами правоохоронців, повідомлення про пригоду надійшло до чергової частини Луцького відділу поліції. Невідомий чоловік зателефонував до поліції й розповів про випадок.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Луцького відділу поліції. Правоохоронці провели детальний огляд місця події, вилучили частини пошкодженої мармурової плити.

Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєного злочину.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що у неділю, 7 лютого невідомі зловмисники пошкодили меморіальні дошки на розі вулиць Огієнка та Шопена. Зокрема розбили табличку з написом «Герої Радянського Союзу, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни, у 1941-1945 р.р. на Волині, іменами яких названі вулиці нашого міста», а також дошку із зображенням радянської зірки.

До слова, не так давно навколо меморіальної стели розгорівся скандал.  11 листопада 2015 року у ЗМІ з’явилася інформація про демонтаж табличок та стели цілком нібито через те, що вона заважала будівництву ЖК «Центральний» й там планували облаштувати прибудинкову територію. Це викликало бурхливу реакцію серед жителів міста.

Після скандалу навколо демонтажу меморіального комплексу зі стелами Героїв Радянського Союзу біля ЖК «Центральний», що на розі вулиць Огієнка та Шопена, робітники фірми-замовника повернула на місце зняті для перевезення символіку та пам’ятні барельєфи.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром