Чому лучани платитимуть за воду на 40% більше

10 Липня 2015, 17:13
4281

У Луцьку прогнозують значне підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення до 11,46 гривні.

У водоканалі пояснюють, що підвищення тарифів на комунальні послуги – це не примха, а вимушений крок. Якщо на нього не наважитися, то водопостачання та водовідведення Луцька може буде взагалі припинене.

КП «Луцькводоканал» врахувало зростання цін на всі матеріали та підвищення податків і визначили нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення.

«Відбулося суттєве подорожчання енергоносіїв, паливно-мастильних матеріалів, реагентів, обладнання та комплектуючих. Навіть вартість солі, яку використовують для знезараження питної води зросла на 60,2%. Все це призвело до того, що витрати підприємства зросли в середньому на 1 млн грн. За останні 5 місяців підприємство не лише не принесло прибутку, а ще й зазнало збитків у розмірі 2 078, 3 тис грн», - аргументує директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук.

Відповідні розрахунки вже подані до  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Якщо фахівці комісії підтвердять доцільність підняття тарифу, то лучани платитимуть 11,46 грн за 1 м³, а це на 2, 94 грн більше, ніж за нинішнім тарифом. Таким чином, абоненти, які споживають в середньому 5 м³ води в місяць, будуть платити на 14,7 грн більше.

На сьогодні послуги "Луцькводоканалу" одній з найдешевших в Україні. 

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024