Лучани не мають теплових пунктів, бо рахунки «Луцьктепла» заблоковані

22 Січня 2018, 17:50
У шести багатоповерхівках Луцька не встановлюють індивідуальні теплопункти 2095
У шести багатоповерхівках Луцька не встановлюють індивідуальні теплопункти

У шести багатоповерхівках Луцька не встановлюють індивідуальні теплопункти через те, що заблоковані рахунки «Луцьктепла».

Говорили про це на комісії енергозбереження міськради у понеділок, 22 січня, – пише ІА Волинські новини.

Звернення про допомогу встановити такі пункти надіслали до Луцькради мешканці багатоповерхівок №5, №5а, №5б, № 9а, № 9б на проспекті Молоді, а також будинку №31 на Соборності.

Одна з жительок Марія Хромова пояснила, що вони борються вже два роки, аби їм встановили ІТП та лічильники. Перед цим писали звернення й до ЦНАПу, й до «Луцьктепла».

Лучани скаржаться, що тарифи на «тепло» збільшуються, а індивідуальні теплові пункти могли б мінімізувати втрати опалення та платити за комунальні послуги відповідно до показників лічильників.

«Тепловики» роз’яснили, що зупинка Програми ЄБРР про встановлення лучанам індивідуальних теплових пунктів пов’язана з арештом рахунків «Луцьктепла» фірмою «Тепелен».

Директорка «Луцьктепла» Валентина Малютіна зауважила, що ІТП повинні були встановлювати за грантові гроші. Але ними підприємство не може користуватися, допоки не використало кредиту. Також вона додала, що вони ніяк не можуть оплатити виконані роботи, бо рахунки заблоковані. І як вирішити цю непросту проблему, Малютіна не знає.

В результаті, члени комісії порадили лучанам тих багатоповерхівок спробувати отримати гроші з допомогою інших програм.

Більше новин по темі можна почитати ТУТ

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром