Квест та гроші на дрон: як розпочався навчальний рік у луцькому ліцеї

03 Вересня 2022, 12:09
Патріотична руханка у спортивному залі ліцею 1401
Патріотична руханка у спортивному залі ліцею

У Луцькому ліцеї №21 імені Михайла Кравчука організували лінійку для школярів у форматі квесту, а замість квітів для вчителів, учні з батьками несли гроші на дрон для українських військових.

До слова, це вже давня традиція у цій школі. Урочистості відбулися 2 вересня. Пише Суспільне.

Зі слів Оксани Коваль, заступниці директора, на дрон для військових за першу зміну вдалось зібрати 52 тисячі гривень. Каже: діти цьогоріч у ліцеї навчатимуться за змішаною системою у дві зміни – один тиждень очно, інший — дистанційно.

На урочистий збір першачків на шкільне подвір’я привели їхні перші вчительки. Потім дітей відвели на майстеркласи, де діти робили голубів та соняшники, щоб передати їх українським захисникам.

У спортивній залі ліцею для першокласників влаштували патріотичну руханку.

Мама першокласника Ніна Осиченко каже, що в її роки шкільна лінійка на перше вересня була нудною, радянського зразка. Ідею зробити початок навчання іншим для своєї дитини – підтримує.

Перший навчальний день у ліцеї зробили адаптаційним, щоб показати учням, як буде відбуватися навчання, що робити під час повітряних тривог та де облаштоване укриття, — говорить заступниця директора Оксана Коваль.

Зі слів заступниці директора Оксани Коваль, у ліцеї цього року навчатиметься 1400 учнів, з них – 120 першокласників.

Також 2 вересня на сайті Луцької міської ради проінформували, що укриття ліцею №21 відповідає усім критеріям ДСНС.

За словами директора департаменту освіти Луцької міської ради Віталія Бондаря, у приміщенні навчального закладу з 8 по 12 серпня працювала спеціальна комісія, яку створили розпорядженням міського голови. Експерти чітко визначили — заклад відповідає усім критеріям ДСНС, які ставилися перед освітянами, та усім чинним рекомендаціям.

«Приміщення є таким, щоб учасники освітнього процесу мали можливість укритися тут тимчасово. Це укриття є у фонді захисних споруд, тому усі регламенти дотримані. Також є ще додаткові замовлення на унітази і туалети – вони обов’язково будуть встановлені днями у закладі освіти. У приміщенні – три входи та виходи», – каже Віталій Бодар.


 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024