Лікарняні та декретні: як у Луцьку здійснюються страхові виплати під час війни

02 Вересня 2022, 15:43
Фото ілюстративне 1348
Фото ілюстративне

Державний страховий захист від Фонду соціального страхування України зберігається для працевлаштованих українців попри воєнний стан. 

Про це інформують на сайті Луцької міської ради.

З початку війни Луцьке міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області виплатило 18912-ом застрахованим особам на суму 103,8 мільйона гривень, в тому числі тимчасова непрацездатність 17916-ом застрахованим особам – 70,6 мільйона гривень; вагітність та пологи 888-ом застрахованим особам – 32,340 мільйонів гривень; поховання 52-ом застрахованим особам – 0,2 мільйона гривень; тимчасова непрацездатність по нещасному випадку 56-ти застрахованим особам – 0,7 мільйона гривень.

Аби забезпечити виплати лікарняних попри чисельні складнощі проведення фінансування на тимчасово окуповані території, для українців, чиї роботодавці залишились в окупації, не виходять на зв’язок або не мають можливості гарантувати виплату працівникам отриманих коштів, фахівці Фонду напрацювали механізм призначення виплат без залучення роботодавця. У таких випадках виплати призначаються застрахованій особі напряму – для цього необхідно звернутись у відділення Фонду.

Перелік усіх працюючих відділень Фонду, графік їх роботи та контакти за посиланням: https://bit.ly/3LaDkIw

У фонді також нагадують, дата фінансування лікарняних і декретних допомог прямо залежить від дати прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець подає до ФССУ за лікарняним працівника. Слідкувати за станом фінансування можна у телеграм-каналі: https://t.me/socialfund (орієнтуйтесь на дату прийняття заяви від вашого роботодавця).

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром