Піца з Британії: у Луцьку волонтери провели свято першого вересня для переселенців

02 Вересня 2022, 12:04
Свято 1 вересня в Адреналін Сіті 1492
Свято 1 вересня в Адреналін Сіті

У Луцьку з нагоди початку навчального року, організували для усіх мешканців Центру допомоги вимушеним переселенцям в Адреналін Сіті свято із піцою.

Подія відбулася в четвер, 1 вересня, за підтримки Благодійного фонду «Ти не сама» – це  справжня італійська піца від Siohans trust, Великобританія. На заході була присутня й журналістка Район.Луцьк.

«Я випадково познайомилася з цими людьми, оскільки працюю перекладачем з англійської, то мене попросили перекласти для них. Я побачила, що роблять ці люди – волонтерять, допомагають біженцям і запросила їх в Луцьк», – ділиться організаторка Мирослава Денисюк.

Жінка і сама допомагає волонтерською діяльністю, знає про центри біженців, тому не могла не запросити колег з Шотландії до «Центру допомоги вимушеним переселенцям в Адреналін Сіті».

«Це дуже гарно для нас,  як переселенців, що нас тут підтримують. Ми прибули з окупованої території і пережили справжній жах. Я радий, що є люди, які підтримують нас із різних сторін, турбуються про нас і наших дітей», – коментує пан Андрій.

Британські волонтери уже побували на Рівненщині та багатьох місцях Волині. Як тільки почалася війна вони допомагали людям перетнути кордон, годували піцою навіть встановили власний рекорд – дві тисячі піц за день.

У Луцьку волонтери будуть лише три дні на різних локаціях, а далі мають намір поїхати на передову, де уже перебувають інші їхні команди.

«Як тільки ми почули про можливість зробити свято для дітей, то одразу погодилися. Це дуже доречно, тому що із 279 дорослих тут проживає 44 дитини. Заручившись допомогою із мережею «Наш Край» і «Spar» ми змогли організувати дітям свято, подарувати все необхідне канцелярське приладдя для школи. Те, що ми поєднали емоції і смачну піцу дало можливість переселенцям переключитися з буденного життя» , – розповідає директорка арт-хостелу Альбіна Освітінська.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром