У Луцьку відбулося спецпогашення благодійної марки «Пес Патрон»

01 Вересня 2022, 16:55
Фото зі спецпогашення марки 1576
Фото зі спецпогашення марки

По всій Україні провели спецпогашення марки «Пес Патрон», яка присвячена найвідомішому песику-саперу. Не став винятком і Луцьк.

Марка випускається за партнерства ДСНС України,  а також вона є особливою, тому що є благодійною. На урочистому спецпогашенні була присутня журналістка Район.Луцьк.

Усі хто, купить марки, стануть учасниками благодійного проєкту зі збору понад одного мільйона євро на машину для розмінування. Також виручені гроші передадуть притулкам для тварин.

Перші благодійні марки від початку повномасштабного вторгнення можна придбати з 1 вересня у відділеннях «Укрпошти» та онлайн. На них зображений пес Патрон. Усього на одному аркуші — вісім штук марок. Коштують вони 248 гривень.

Малюнок і проєкт розробив Олександр Микитюк,  тираж – мільйон примірників. На Волині отримали 18 тисяч примірників, які продаватимуть в усіх відділеннях України.

Ці марки – символ того, як ДСНС України допомагає громадянам, особливо актуально це зараз на окупованих територіях.

Крім того, випустили конверти – конверт першого дня та спецпогашення.

У Луцьку першу офіційну благодійну марку урочисто погасили в присутності рятувальників і піротехніків, лучан і гостей міста, посадовців обласної влади, прикордонників. На урочистості був присутній і сам песик, який привертав багато уваги.

«Радий, що ми уже символічно збираємося на погашенні однієї з марок. Дякую «Укрпошті», що підтримує всесвітній тренд України. Ми знаємо, що популярність України в цілому світі дуже зростає. Хочу усім побажати перемоги і миру», – сказав перший заступник начальника Волинської обласної адміністрації Сергій Мовенко.

Читайте також: Пес Патрон отримав посилку з Підгайцівської громади

«Проти окупантів, як бачимо, воюють не тільки люди, а й тварини, тому пес Патрон давно уже став символом звільнення і розмінування територій і нарешті в нас і марка на його честь є», – зауважив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром