Чотири луцьких школи братимуть участь у проєкті «Підприємливі діти: Луцьк-Люблін»

01 Вересня 2022, 11:54
Чотири луцьких школи братимуть участь у проєкті «Підприємливі діти: Луцьк-Люблін» 1751
Чотири луцьких школи братимуть участь у проєкті «Підприємливі діти: Луцьк-Люблін»

Із 5 вересня у чотирьох навчальних закладах Луцька розпочнеться реалізація проєкту «Підприємливі діти: Луцьк-Люблін». 

Йдеться про КЗ «Луцький навчально-виховний комплекс № 9», КЗ «Луцька гімназія № 21 імені Михайла Кравчука, КЗЗСО «Луцький ліцей № 27, та КЗ «Луцький навчально-виховний комплекс №26 Луцької міської ради Волинської області. Це спільна програма муніципалітетів міст Луцька та Любліна, факультету педагогіки та психології університету імені Марі Кюрі-Склодовської та ВНУ імені Лесі Українки. Про це йдеться на сайті Луцької міської ради. 

Програма «Підприємливі діти» вперше була реалізована в 2018 році у люблінських школах. Польське місто апробовувало її впродовж двох років і вже в 2021 вивело на міжнародний рівень у рамках співпраці Любліна із Кембріджем. У 2022 році завдяки контактам муніципалітетів Луцька та Любліна, а також за сприяння громадської організації «Ефект дитини» в особі Анни Ольхової, Луцьк став першим містом в Україні, яке реалізовує програму «Підприємливі діти» у своїх школах.

Метою проєкту є формування у дітей підприємницького мислення, фінансової грамотності, знайомство школярів з найбільшими підприємствами Луцька і наближення дитини до її громади. Стати «підприємливими дітьми» можуть учні віком від 6 до 10 років. У проєкті також задіяні кращі студенти факультету педагогічної та соціальної роботи ВНУ, котрі пройшли профільну підготовку, що охоплювала вивчення польської мови та розробку відповідних навчальних програм.

Проєкт «Підприємливі діти: Луцьк-Люблін» мав розпочатися 24 лютого, але війна перекреслила ці плани. Згодом старт скасовувався ще раз, і все ж у вересні реалізація проєкту почалася. 

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром