Стадіон «Авангард» перейде у власність міста

31 Серпня 2022, 17:28
Стадіон Авангард 1824
Стадіон Авангард

Луцька міська територіальна громада безплатно прийме у власність стадіон «Авангард» з комплексом споруд.

Відповідне рішення прийняли на Сесії міської ради, 31 серпня, повідомила кореспондентка Район.Луцьк.

 

Контроль за виконанням цього рішення поклали на заступницю міського голови Ірину Чебелюк та постійну комісію міської ради з питань комунального майна та приватизації.

До слова, до 2011 року стадіон перебував у власності міста, але відтоді перейшов у приватну власність. Нещодавно віце-президент Федерації легкої атлетики України Володимир Рудюк звернувся до міського голови Луцька Ігора Поліщука, з проханням поспілкуватися з власниками стадіону, щоб передати стадіон у власність міста на взаємовигідних умовах.

У 2015 році провели реконструкцію легкоатлетичного ядра — вкладено нові сучасні доріжки від швейцарської фірми «Коніка», облаштовано сектори для стрибків та метань, поставлено нові футбольні ворота. «Авангард» отримав сертифікат IAAF 2 категорії, що дозволяє арені приймати змагання на рівні чемпіонатів Європи. Стадіон являє собою традиційну для України чашу з біговими доріжками

Луцький стадіон має перспективи стати центром для легкоатлетичних змагань. Для того, щоб розвивати й усучаснювати спортивну арену за допомогою міжнародних коштів та фінансуванню з держбюджету, стадіон повинен перебувати у власності міста. Це спростить організаційні процедури. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром