Збирали гроші на безпілотник, продаючи черешні: виробник Байрактарів оплатив віпочинок в Туреччині луцьким школярам

30 Серпня 2022, 12:27
Луцькі школярі в Туреччині 1409
Луцькі школярі в Туреччині

Виробник Байрактарів оплатив відпочинок у Туреччині для двох луцьких школярів, які збирали гроші на безпілотник, продаючи черешні.

Про це пише Суспільне.

Хлопці з Луцька Сергій Заяць та Давид Щегельський, цими днями повернулися з Туреччини. Там вони разом з мамами відпочивали впродовж дев'яти днів. Поїздку хлопцям оплатили представники заводу Байкар, після того, як побачили сюжет про них.

Після повернення з відпочинку хлопці розповіли про враження від поїздки.

Мами Сергія та Давида - дві Тетяни кажуть, що спочатку не повірили, коли їм зателефонували із Байкару. Подумали, що це жарт.

«Дзвонить телефон, вибиває номер. Знизу пише в телефоні: Туреччина. В мене нікого немає в Туреччині, хто може дзвонити. Я вибила. Розмови й не було. Потім прийшло повідомлення на телефон», – розповідає мама Сергія Зайця.

 

Після того жінки зв'язалися з фондом Сергія Притули, щоб уточнити інформацію про поїздку. 

«Нас там запевнили, що все добре і ми поїдемо в Стамбул», – говорить мама Давида Щегельського.

У таборі разом з волинянами відпочивало ще 140 українських дітей. Давид та Сергій говорять: захоплювалися турецькими краєвидами і мали організоване дозвілля. Та найбільше, кажуть хлопці, їм запам'яталася екскурсія на завод, де виготовляють той самий безпілотник, на який вони допомагали збирати гроші.

«Мене дуже здивувало, що там було дуже масштабне виробництво. Нам розказували, показували. Мотор – це можна сказати серединка, це український мотор», – говорить Давид Щегельський.

На заводі хлопцям подарували пазли у вигляді Байрактара. Сергій Заяць каже, що навіть не навіть не сподівався, що буду говорити з генеральним директором заводу «Байкар».

Після повернення з Туреччини Сергій прийшов у гості до дідуся, в якого разом з Давидом рвали черешні на продаж.

Нині школярі міркують, що ще можна продати, аби наблизити перемогу української армії.

У планах хлопців також зустріч з Сергієм Притулою. Її, – кажуть, – мають організувати у вересні.

 

 

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром