Волонтерка, поїздки та евакуація: за що Зеленський нагородив водія шкільного автобуса з Луцького району

30 Серпня 2022, 15:43
Орден «За заслуги» 1738
Орден «За заслуги»

Президент України Володимир Зеленський нагородив водія шкільного автобуса з села Гірка-Полонка, що за 10 кілометрів від Луцька, Юрія Заня.

Про це йдеться в  указі від 23 серпня, який оприлюднили в неділю, 28 серпня. 

Там зазначено, що чоловіка відзначили орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

«За значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, відстоювання національних інтересів нашої держави, сумлінне виконання професійного обов’язку постановляю нагородити Заня Юрія Володимировича – водія шкільного автобуса комунального закладу загальної середньої освіти «Гіркополонківський ліцей Боратинської сільської ради» Луцького району», – йдеться в документі.

Заявку на нагородження свого 59-річного підлеглого відправив директор ліцею Василь Мацялка. Він каже, що Юрій працює в них з 2016 року. За цей час чоловік зарекомендував себе як сумлінний та відповідальний працівник. А з початку повномасштабного вторгнення росії він почав їздити в гарячі точки. 

«Його неодноразово посилали в зону активних бойових дій для виконання різноманітних завдань та доручень.  Також вирішував волонтерські питання. Зокрема, евакуація переселенців. Я до останього не вірив, що нашу заявку приймуть і президент так уважить Юрія. Але так повинно бути. Не лише міністрів треба нагороджувати, а й простих людей, які добре виконують свою роботу», – каже директор.

За словами очільника закладу, син Юрія Заня брав участь в АТО. 

Нагадаємо, з нагоди Дня Незалежності України Володимир Зеленський удостоїв державних нагород ряд публічних осіб, громадських та державних діячів, діячів культури, співаків, акторів, журналістів, волонтерів.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром