Патрульні через суд притягнуть до відповідальності комунальників

09 Лютого 2016, 13:01
1682 Джерело: facebook.com

На вулиці Мамсурова сталася дорожньо-транспортна пригода,причиною якої було незадовільне утримання вулиці, патрульні склали адмінпротокол на  департамент житлово-комунального господарства.

У середу, 3 лютого, водій автомобіля «Форд» заїхав у вибоїну, пробив два колеса (переднє і заднє), через що машина вискочила на зустрічну смугу і скоїла зіткнення з іншим автомобілем, що рухався по зустрічній смузі, ідеться на сторінці Патрульної поліції Луцька у Facebook.

На місце прибули патрульні, оформили ДТП та склали адміністративний протокол на департамент житлово-комунального господарства за незадовільне утримання вулиці Мамсурова за ст. 140 КУпАП (порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт).

Матеріали справи розглядатиме Луцький міськрайонний суд, який і прийме рішення щодо притягнення до відповідальності посадовців.

Варто зазначити, що напередодні ДТП Управління патрульної поліції видало департаменту ЖКГ вимогу щодо усунення недоліків на вулиці Мамсурова саме в тому місці, де сталася аварія. Цей недолік усунули одразу ж після ДТП у п’ятницю,  5 лютого.

Загалом, за період з 1 січня по 8 лютого сектор з безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції видав 48 вимог департаменту ЖКГ щодо усунення виявлених недоліків в утриманні вулично-шляхової мережі (ямковість, освітлення, робота світлофорних об’єктів та інше). За невиконання вимог було складено два адмінпротоколи на працівників департаменту ЖКГ за ст. 188-28 КУпАП (невиконання законних вимог (приписів) щодо усунення порушень правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху).

У коментарях під дописом Сергій Шараєвський  запитав,  «чи в такому випадку ЖКГ буде компенсовувати вартість ремонту автомобіля? Чи є реальна юридична можливість добитися такого рішення? Я розумію, що подали в суд, але чи були якісь вже прецеденти, які дають надію на позитивне для водія рішення?». Поки відповіді патрульні не дали.

Яма на вулиці Мамсурова до аварії
Яма на вулиці Мамсурова до аварії

...і після
...і після

 

Фото Патрульної поліції Луцька

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром