Кількість пільговиків можуть зменшити

09 Лютого 2016, 12:10
2039

Кількість пільгових категорій, які мають право на безплатний проїзд у транспорті, можуть зменшити до семи.

Про це стало відомо сьогодні, 9 лютого, на засіданні тимчасової контрольної комісії міської ради з вивчення проблем діяльності КП «ЛПЕ».

Заступник міського голови Сергій Григоренко розповів, що зараз багато проблем виникає через перевезення пільгових категорій населення. Адже цього року держава не виділила жодних коштів на їх компенсацію, тому всі витрати лягли на міський бюджет.

Наразі у місті безкоштовно користується транспортом близько 50 тисяч пільговиків. Окрім того, безплатно їздять не тільки лучани, а й мешканці інших міст, які приїжджають до Луцька.

Заступник міського голови зазначив, що у кінці лютого Верховна Рада буде приймати рішення, аби вирішити проблему пільговиків.

Відтак, своїм рішенням народні депутати можуть обмежити кількість пільгових категорій до 7 основних. Їх проїзд буде оплачуватися за допомогою державної субвенції.

Окрім того, кожен пільговик матиме спеціальну картку, яка і дозволить здійснювати безплатний проїзд у транспорті свого міста.

«Залишаться 7 категорій, які буде оплачувати держава. І їздити буде тільки людина з Луцька, яка матиме картку. Бо зараз ми не маємо права відмовляти у безкоштовному проїзді людям з інших міст», ‒ розповів Сергій Григоренко.

Коментарі
09 Лютого 2016, 14:30
А мешканці Волинської області????
09 Лютого 2016, 17:07
...то "Учасники бойових дій" мешкаючі в селах не зможуть користуватися пільгами в м.Луцьк? За що воювали ...?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром