Волонтери реставрують Гостинний дворик у Старому місті

25 Серпня 2022, 16:35
Волонтери 1898
Волонтери

Волонтери з кількох областей реставрують Гостинний дворик у Луцьку.

Про це Суспільному розповів голова громадської організації «Семиярусна гора» Любомир Дмитришин.

У Луцьку на вулиці Кафедральній, 4 навпроти музею «Лесина вітальня» волонтери реставрують Гостинний двір.

Зробити тут публічний простір для проведення різноманітних заходів запропонували луцькі урбаністи.

Зі слів Любомира Дмитришина, вартість проєкту – 387 тисяч гривень. 100 тисяч пожертв зібрала їхня організація, зокрема на «Спільнокошті», решту – профінансував урбаністичний табір «Будуємо Україну Разом». Проєкт благоустрою розробив луцький урбаніст Данило Яловенко.

«Плануємо поставити ще вуличні меблі, поставити невеличку сцену. Воно буде все модульне, переносне, його можна переміщувати», – говорить лучанин.

 

Усі роботи проводять волонтери. Переважно – це студенти з різних областей України. З 19-го по 29 серпня тут триває урбаністичний табір. Каже, що вперше у своєму житті перекладає кам'яну кладку Вікторія Лукащук, студентка із Коломиї. Дівчина вчиться на факультеті культурології.

Приміщення біля яких облаштовують публічний простір – це міська комунальна власність. Раніше тут розташовувалися офіси громадських організацій, – розповів директор департаменту молоді та спорту Володимир Захожий. Але через аварійність приміщень орендарі – з'їхали. На даний час приміщення стоїть на аукціоні, йде пошук інвестора.

Зробити в Гостинному дворику публічний простір для проведення різноманітних заходів запропонували луцькі урбаністи.

Гостинний двір Прайзлерів - це пам'ятка архітектури кінця 1880-их років, – розповів Любомир Дмитришин. З його слів, Володимир Прайзлер – це чех, переселенець, який жив на Волині, він тут створив ресторан, готель, чеський клуб.

 

«За рахунок створення простору ми хотіли б зробити це місце привабливим і звернути увагу на те, щоб цей будинок врешті реставрували», – говорить волонтер.

 

 

 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром