Родина, якій президент подарував житло у Рованцях, перетворила нове помешкання на сміттєзвалище

25 Серпня 2022, 14:35
Родина Калитів ВІДЕО 2772
Родина Калитів

Багатодітна родина, якій президент Зеленський подарував нове житло у селі Рованці під Луцьком, перетворила нове помешкання на сміттєзвалище.

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

У вересні 2020 року багатодітна сім'я Калитів отримала новий двоповерховий будинок у Рованцях від президента Володимира Зеленського. 

Жителі трьох ближніх вулиць скаржаться, що через нечистоплотних сусідів розвелися таргани, миші, щури, а довкола поширюється нестерпний сморід. Запевняють, що багатодітна родина викидає сміття не в контейнер, а будь-де: вдома, у гаражі, на подвір’ї.

«Із тераси ми бачимо, що робиться в них у дворі. Там смітник просто під стіною. Там усе валяється. Це зараз вони трохи прибрали», – каже сусідка Ольга.

Не краща ситуація й нині. Наприклад, посудомийна машина, що два роки тому була новенькою, тепер є розсадником тарганів. Те ж сталося і з холодильником. Техніка, як і будинок, – це подарунки президента, які, схоже, не потрібні багатодітній родині.

«Є такі речі, наприклад, велосипеди, візочки, про які діти мріють. Багато людей через війну залишилися без житла. Тут можна чотири сім’ї поселити», – вважає сусідка Тетяна.

Багатодітна матір із початком повномасштабного вторгнення виїхала за кордон. На господарстві залишилися двоє старших дітей. Із ними сусіди намагалися поговорити, але безуспішно. Від безвиході запланували прибрати самотужки.

«Це можна зробити. Думаю, люди пішли би. Але виникає питання: потім ми постійно будемо ходити до них і прибирати, а вони просто будуть сміятися з цього?» – відзначає Олександр.

Із тарганами та смородом жити нестерпно, тому сусіди врешті наважуються на прибирання. У суботу всією вулицею йдуть наводити лад на чужому подвір’ї. Косять траву, а сміття збирають у мішки.

Що відбувається всередині будинку, можна побачити через фіранки. Цього вистачає, аби вжахнутися. Сусіди кажуть, що діти пообіцяли вигребти сміття з будинку, але нічого не зробили.

Замість того, аби викидати відходи до баку та платити за його вивезення, сім’я організувала смітник у гаражі. Однак і там не вміщається весь мотлох.

Поки гори сміття розбирають працівники Боратинської сільської ради, власниця будинку із-за кордону обурюється: мовляв, на своїй території може робити будь-що.

Інспектор з благоустрою Боратинської сільської ради Олександр Квятковський обіцяє контролювати ситуацію. Якщо невдовзі вона повториться, родині загрожують штрафні санкції.

Натомість сусіди переконують: якщо таке повториться, будуть викликати поліцію та службу у справах дітей.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром