Талановиті діти з Луцька відпочивали у таборі в Литві

22 Серпня 2022, 16:24
Юні лучани у Каунасі 1518
Юні лучани у Каунасі

На запрошення мера партнерського міста Каунас Вісвальдаса Матійошайтіса 30 творчих та обдарованих дітей Луцької міської територіальної громади відпочивали у літньому таборі. 

Таборування відбувалося впродовж 8–16 серпня. Мальовнича природа, дружня атмосфера та спілкування з однолітками сприяли психологічному розвантаженню та фізичній рекреації учасників. Про це повідомляє Луцька міська рада.

Організатори підготували різноманітні ігри, веселі творчі завдання, естафети, оригінальні майстер-класи та цікаві екскурсії. Під час поїздки до Каунаса діти глибше пізнали історію та культуру Литви, відвідали середньовічний Каунаський замок, Пажайсляйський монастир, гуляли старим містом.

Активності табору сприяли творчому та духовному розвитку дітей. Литовські опікуни організували нічні заняття з йоги, майстер-класи з різьби по дереву, виготовлення імбирного печива та створення композицій з квітів. А на конкурсі талантів учасники презентували свої вміння: співали, грали на музичних інструментах, танцювали. Завершили захід спільним виконанням гімну України.

У межах візиту відбулася зустріч із заступницею директора адміністрації міста Каунас Еґле Андрюшкіене, а юним лучанам провели екскурсію установою. На завершення діти піднялися на оглядовий майданчик міської ради, де відкривається чудовий вигляд на Каунас.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром