Лучани попрощалися з загиблим на війні Максимом Мартиновим

22 Серпня 2022, 15:59
Прощання з Максимом Мартиновим 1916
Прощання з Максимом Мартиновим

Лучани провели в останню путь загиблого на Харківщині 25-річного Максима Мартинова

Військового відспівали у кафедральному соборі Святої Трійці. Про це розповіли на сайті Міської ради. 

Крім родичів та близьких загиблого, його бойових побратимів, попрощатися зі старшим лейтенантом прийшли вихованці та викладачі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

Максим Мартинов закінчив цей навчальний заклад, а також Львівську Академію Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Після завершення навчання проходив військову службу. Загинув під час виконання бойового завдання 19 серпня поблизу населеного пункту Шестакове Чугуївського району Харківської області.

«Кати України, самі того не розуміючи, сьогодні народжують нову українську державу. За її незалежність кращі сини платять своєю кров’ю. Тому кожна людина, коли чує, що десь проводжають воїна, повинна тужити за ним так, ніби це її брат чи батько. Тож низький уклін, вдячність від людей і велика слава у Бога життю і подвигу новопреставленого воїна Максима», –  – сказав у скорбній промові настоятель храму Холмської ікони Божої Матері отець Михайло Онищук.

До молитви за упокій душі спочилого разом із духовенством, небайдужими лучанами долучилися Луцький міський голова Ігор Поліщук та представники обласної влади.

По завершенню панахиди домовину з тілом воїна під звуки дзвонів і солдатської сурми прощальною ходою пронесли Театральним майданом. Біля фотостенда «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» траурна процесія зупинилася і виконала Державний Гімн.

Читайте також: В боях на Донеччині загинув лучанин Валерій Федюк

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром