Лучанка Майя Москвич перемогла на Іграх Воїнів

21 Серпня 2022, 09:50
Майя Москвич 2584
Майя Москвич

Майя Москвич, ветеранка АТО з Луцька, здобула золото на Warrior Games у кульовій стрільбі з гвинтівки стоячи, які проходять в Америці. 

Перше місце за кваліфікацією та перше місце у фіналі. Про це журналісти Район.Луцьк дізналися із соцмереж Майї.

«Це було нереально, але це Америка, тому тут все можливо. Служу українській нації», – каже Майя Москвич. 

Читайте також: Майя і її лучники: як працює перший стрілецький клуб у Луцьку

Українські ветерани та військовослужбовці, які отримали поранення, контузії, травми та захворювання під час захисту Батьківщини, уперше беруть участь у міжнародних спортивних змаганнях Warrior Games («Ігри Воїнів»).

До складу команди входить 29 захисників та 4 захисниці, серед них: 11 ветеранів, 8 чинних військовослужбовців, 12 – тих, хто від початку збройної агресії рф мобілізувався та знову став до лав підрозділів ЗСУ та МВС, а також двоє медиків-добровольців – Яна Зінкевич і Юлія Паєвська (Тайра).

З-поміж ветеранів, які представляють Україну на міжнародній спортивній арені, троє волинян – Павло Ковальський, Богдан Оксентюк і Майя Москвич.

ДовідковоМайя Москвич – громадська активістка, учасниця Революції Гідності, ветеранка російсько-української війни, перша жінка-учасниця Національної збірної України в міжнародних змаганнях Invictus Games, засновниця стрілецького клубу Archers Birds у Луцьку.

Народилася 29 грудня 1989 в селі Нічогівка Маневицького району на Волині. 

У 2005 вступила до Волинського державного коледжу технологій та бізнесу на спеціальність «Бухгалтерський облік».

У 2008 році почала навчатись у Луцькому національному технічному університеті. У 2010 отримала диплом бакалавра за спеціальністю «Облік та аудит». У 2011 отримала диплом спеціаліста за напрямком «Міжнародна економіка».

У 2013 році працювала бухгалтером в обласному центрі національно-патріотичного виховання та стала його директором.

В 2009 долучилась до організації «Національний Альянс». Згодом очолила Волинський обласний осередок. В 2010 році за активну громадську позицію та організацію акції проти свавілля СБУ отримувала погрози про виключення від декана факультету бізнесу, в університеті, де навчалась.

В 2013 році очолила всеукраїнську громадську організацію «Національний Альянс».

В листопаді 2013 року стала однією з ініціаторок Луцького Євромайдану. У грудні того року була серед активістів, що виносили портрет президента Віктора Януковича зі стін Волинської обласної ради. За перевернутий портрет президента отримала двомісячний домашній арешт. Її зобов'язали не виїжджати за межі Волинської області, не з'являтися на Театральному майдані обласного центру (Євромайдані) та носити електронний засіб контролю — браслет.

В 2018 році долучилась до Жіночого ветеранського руху та разом з посестрами-ветеранками розпочала ветеранські дипломатичні місії в проєкті «Амбасадор. Ветеранська дипломатія».

В 2019 році заснувала стрілецький клуб та федерацію зі стрільби з лука в Луцьку.

У серпні 2014 пішла добровольцем в АТО у складі батальйону Націо­нальної гвардії імені генерала Сергія Кульчицького.

З березня 2015 служила в розвідувальному батальйоні «Гарпун». В серпні 2015 підрозділ розформували.

У 2017 бійці батальйону «Гарпун» ввійшли до полку поліції особливого призначення «Миротворець». Там Майя працювала на посаді інспектора та відбула 3 ротації в зоні АТО. Брала участь у боях на Донеччині і Луганщині. За станом здоров'я була змушена покинути службу.

Нині Майя Москвич бере активну участь в Міжнародних спортивних іграх для військових ветеранів.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром