До Луцька прибули ультрамарафонці, що біжать з Києва до Варшави

17 Серпня 2022, 15:50
Ульрамарафон у Луцьку 2392
Ульрамарафон у Луцьку

Працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, які долають «Ультрамарафон вдячності» від Києва до Варшави, бігли через обласний центр Волині.

У Луцьк вони прибули в середу, 17 серпня, близько 15:00. Зустріла рятувальників і журналістка Район.Луцьк

Ініціатором забігу є столичний рятувальник Володимир Сковородка. Він розпочав марафон в Києві 11 серпня. Чоловік планує пробігти 800 кілометрів за 14 днів, відтак, щодня долає 60 і більше кілометрів. Прибути до Варшави працівник ДСНС має у День Незалежності України, 24 серпня. 

Марафонець каже: мета проєкту – зібрати два мільйони гривень для сучасного обладнання Державної служби з надзвичайних ситуацій у Києві, а також подякувати полякам за підтримку українського народу.

«Найважче зранку проснутися і вибігти. Але сьогодні все минуло добре. Побачив багато друзів. Вінничани провели нас до кордону з Волинською областю. Волинь – душевно зустріла. Сьгодні я пробіг 70 кілометрів за менше ніж шість годин», – розповів Володимир Сковородка.

Володимир Сковородка
Володимир Сковородка

Разом зі Сковородкою цей шлях долає надзвичайник з Волині, командир відділення 6-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Ківерці Сергій Борков.

 

Сергій Борков.
Сергій Борков.

До Луцька учасники марафону прибігли зі сторони Рівного. На в'їзді в місто до них долучилися патрульні поліцейські, учасники Луцького молодіжного центру, педагоги-спортсмени та колеги-рятувальники. Найстарший учасник – працівник ДСНС Волині Ярослав Немченко. 

«Я знаю особисто цих людей, які біжать з Києва. Сьогодні їх прийшов підтримати наш колектив. Тому, я не міг залишитися осторонь такої події. Тим більше, що я пов'язаний зі спортом, майстер спотру міжнародного класу. До 40 років займався професійно. Це і пожежно прикладний спорт, і військово-спотривне багатоборство», – каже чоловік.

Ярослав Немченко
Ярослав Немченко

Через усе місто учасники марафону дісталися до Луцького замку, де й завершили свій денний забіг.

Читайте також: Медичне об'єднання Луцької громади отримало допомогу з Польщі

Довідково: Володимир Сковородка служить у ДСНС 9 рік. Він рекордсмен України: пробіг марафони на 21 та 42 кілометри в повному пожежному спорядженні. У 2019-2021 роках брав участь в ультрапробігу: 500 кілометрів за 10 днів. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром