Юні волонтерки із Липин зібрали дев'ять тисяч гривень для ЗСУ

17 Серпня 2022, 11:15
Волонтерки з Липин 1495
Волонтерки з Липин

У селі Липини, що під Луцьком, четверо дівчаток за кілька днів зібрали для потреб ЗСУ дев'ять тисяч гривень.

Про це Район.Луцьк повідомили в пресслужбі Підгайцівської громади.

Спочатку організувати блокпост у рідному селі: зупиняли авто і повідомляли, що збирають кошти на ЗСУ. Пізніше – продавали самотужки виготовлені напої «Мохіто», випечені мамами кекси, блакитно-жовті прапорці, а напередодні Маковея – букетики з квітів та колосків, які люди купували для освячення у храмі.

Злата ЯкимчукІрина НестерукМілана Нечипорук та Софійка Павельчук вирішили, що теж можуть бути корисними Україні. Тато Мілани 50 днів воює на Донецькому напрямку, тож дитина хотіла допомогти ЗСУ і надихнула подружок на хорошу справу.

Дівчата принесли зібрані кошти старості Липинського старостинського округу Підгайцівської громади Олександру Куцю, який від початку війни збирає та передає, разом із липинцями, передачі військовим підрозділам, де проходять службу односельці, як і тато однієї із дівчаток – Михайло Ничипорук.

Олександр Куць подякував юним волонтеркам за допомогу, а мамам – за виховання справжніх українок та вручив дітям набори для творчості.

Заступник Підгайцівського сільського голови Леонід Гроголь каже, що це не перша історія у Підгайцівській громаді про дитячу благодійність і дуже щемно, коли розумієш, що діти не очікують перемоги України пасивно, а намагаються допомогти, аби зберегти життя солдатів, покращити їхні військові будні. Бо це чиїсь тати, чоловіки та діти. Розповідаючи про наших дітей, можемо впевнено сказати, що вони гідне обличчя Підгайцівської громади і гідне майбутнє України.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром