Луцький пологовий будинок отримав нове обладнання

16 Серпня 2022, 18:14
Луцький клінічний пологовий будинок 1863
Луцький клінічний пологовий будинок
Луцький клінічний пологовий будинок отримав нове медичне обладнання.
 
Заступниця луцького міського голови Ірина Чебелюк та директор пологового будинку Сергій Сябрук 16 серпня оглянули лабораторію, пологові зали та операційну з новим устаткуванням. Про це інформує Міська рада.
Обладнання закупив український фонд «Благополуччя дітей» за фінансової підтримки ChildFund Deutschland (Дитячий фонд, Німеччина) та Terre des Hommes (Швейцарія).
«У лютому 2022 року ми зіткнулися з тим, що не знали, чи зможемо забезпечити безперебійне постачання медичних послуг, чи матимемо доступ до медичних товарів, скільки породіль з-поміж ВПО доведеться прийняти. Нашим завданням стало підготуватися до всього. Тому ми вдячні ChildFund Deutschland та Українському фонду «Благополуччя дітей», які відгукнулися на прохання про допомогу в придбанні медичного обладнання», – говорить Сергій Сябрук.
У Луцькому клінічному пологовому будинку щороку народжується близько 2 тисяч немовлят, 10 % із них — потребують додаткової вузькопрофільної неонатальної допомоги. Заклад розрахований на 96 ліжок для вагітних та 49 ліжок для новонароджених. Супровід вагітності, пологів та післяпологового періоду пацієнтки отримують безоплатно.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром